TPC nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. TPC nasıl ödenir?
  2. Trafik cezası Online nasıl ödenir?
  3. Trafik cezası nasıl ödenir 2020?
  4. Trafik cezası bankaya ödenir mi?
  5. Trafik cezası nasıl ödenir?
  6. Trafik cezası indirimi nasıl olur?
  7. Ödenen trafik cezası e Devlete ne zaman düşer?
  8. Trafik cezası ödedikten sonra ne zaman düşer?
  9. Trafik cezasını ödediğim nasıl görebilirim?
  10. Trafik cezası ilk 15 gün nereye ödenir?
  11. Trafik cezaları hangi banka alıyor?
  12. Trafik cezaları kaç gün içinde ödenirse indirim var?

TPC nasıl ödenir?

Trafik Para Cezası (TPC) ödemelerini İşCep veya İnternet Şubesi'nden yapabilirsiniz. Plakadan ceza sorgulama yaparak trafik para cezanızı öğrenebilir, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezası Online nasıl ödenir?

Gelir İdaresi Başkanlığının hizmeti olan İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinden de sorgulama ve ödeme yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken, siteye gidip “MTV ve Trafik Cezası Ödeme” sekmesini tıklayıp T.C. kimlik no ve araç plakasını girmek. Ardından ceza sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezası nasıl ödenir 2020?

Kişiler sahip olduğu kartlarıyla, trafik cezalarını kısa süre içinde ödeyebilir. Kredi kartı kullanmayanlar, vergi dairelerine giderek borçlarını ödeyebilir. PTT kurumları da, trafik cezası ödenen kurumlar arasında yer alıyor. Herhangi bir PTT şubesine giderek, plakaya yazılmış olan trafik cezaları kolayca ödenebilir.

Trafik cezası bankaya ödenir mi?

Plakanıza yazılmış olan trafik cezası borçlarını vergi dairelerinden ödeyebilirsiniz. Trafik cezaları gelir idaresinin GİB adı verilen online vergi dairesi üzerinden anlaşmalı banka ve kredi kartları ile ödenebilmektedir. Bankaların online şubeleri ya da cep şubeleri aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Trafik cezası nasıl ödenir?

Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır. Kişiler bankalarına ait olan internet bankacılığını kullanarak da, trafik cezalarını ödeyebilir.

Trafik cezası indirimi nasıl olur?

Trafik cezası indirimi ne kadar ve indirimden nasıl yararlanılır? Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden yararlanabilirsiniz. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmaz ve ödenmediği takdirde her ay %5 faiz eklenerek artar.

Ödenen trafik cezası e Devlete ne zaman düşer?

Herhangi bir ihlalden dolayı ceza yemiş ve aracınıza ceza kesilmişse bu anında sisteme düşmez. Bunun içinde zaman zaman kontrolünün yapılması şarttır. Trafik Cezaları İnternete Ne Zaman Düşer? Kesilen bir trafik cezası e-devlet ya da internet sistemine yaklaşık olarak 3 iş günü içerisinde düşecektir.

Trafik cezası ödedikten sonra ne zaman düşer?

Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden yararlanabilirsiniz. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmaz ve ödenmediği takdirde her ay %5 faiz eklenerek artar.

Trafik cezasını ödediğim nasıl görebilirim?

Araç sahipleri PttAVM.com, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden PTT ayrıcalığı ile Trafik Cezalarını da zahmetsizce sorgulayabilecekler. Plaka No ve TCKN/VKN bilgilerinizi girerek Trafik Ceza tutarlarınızı kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Trafik cezası ilk 15 gün nereye ödenir?

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Aldığınız trafik cezasının ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Trafik cezası bedelini aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de ödeyebilirsiniz.

Trafik cezaları hangi banka alıyor?

Trafik Cezası Ödenen Bankalar
1AKBANK T.A.Ş.(*)
23TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)
24TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)
25TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)
26POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) (**)
24 satır daha

Trafik cezaları kaç gün içinde ödenirse indirim var?

Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde %25 indirimden yararlanabilirsiniz. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmaz ve ödenmediği takdirde her ay %5 faiz eklenerek artar.