Cami imamlarının arkasında namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Cami imamlarının arkasında namaz kılınır mı?
  2. Imamın arkasında namaz kılmak için birlikte saf tutan topluluğa ne denir?
  3. Namazdan sonra imam nasıl oturur?
  4. Imam namaz bitince ne okur?
  5. Namazdan sonra imam ne okur?
  6. Sabah namazından sonra okunacak dualar nelerdir?

Cami imamlarının arkasında namaz kılınır mı?

Hanefi, Şafi, Maliki, bir kısım Hanbeli ve Zahiri mezheplerinde âlimlerin çoğu bu görüşü kabul ettiler. Fakat takvalı imam arkasında kılmak daha evladır, daha iyidir. Facir veya fasık imam arkasında kılmak mekruhtur. Ama bir hocanın laikliğe inandığını görürsen arkasında namaz kılamazsın.

Imamın arkasında namaz kılmak için birlikte saf tutan topluluğa ne denir?

Cevap. imamın arkasında namaz kılan topluluğa cemaat denir.

Namazdan sonra imam nasıl oturur?

Hadis-i şeriflerden ve ülemânın açıklamalarından anladığımıza göre imam namazın bitişinden sonra sağa ve ya sola dönerek oturması sünnettir. Efdal olanı ise kıbleyi sağına alarak oturmasıdır. İmamın kıbleyi tam arkasına alarak oturması saygı bakımından pek uygun değildir.

Imam namaz bitince ne okur?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir.

Namazdan sonra imam ne okur?

İmam, farz namazın selamını verdikten sonra müezzin Teşbih Duası'mn “Allâhümme ente's-selâmü ve minke's-selâm. Tebârakte yâ ze'l-celâli veT-ikrâm.” Kısmını okur.

Sabah namazından sonra okunacak dualar nelerdir?

Sabah Namazının Farzından Sonra 10 Kere okunur; Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü bi-yedihil-hayr ve hüve alâ külli şey'in kadîr.