Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden p ç t k biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sondaki sert ses yumuşar aşağıdaki sözcüklerden hangisi bu kurala uymaz?

İçindekiler:

  1. Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden p ç t k biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sondaki sert ses yumuşar aşağıdaki sözcüklerden hangisi bu kurala uymaz?
  2. S den sonra D mi T mi?
  3. Eşya çoğul mu?
  4. Personel hangi dil?
  5. Personel ne demek TDK?
  6. Klasör ne demek?

Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden p ç t k biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sondaki sert ses yumuşar aşağıdaki sözcüklerden hangisi bu kurala uymaz?

"— Sunum transkripti: 1 ÜNSÜZ YUMUŞAMASI Sonu (p, ç, t, k) sert ünsüzleri ile biten bir sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında "pb'ye, çc'ye, t  d'ye, k  g, ğ'ye" dönüşür. Bu kurala ünsüz yumuşaması denir.

S den sonra D mi T mi?

Türkçe'de " p, ç, t, k, s, ş, h, f " harfleri ile biten sözcüklerden sonra, " c, d, g " harfleri ile başlayan ekler gelirse; ekin ilk harfi " ç, t, k " olur. Bu kurala yumuşak sessizlerin sertleşmesi, kısaca benzeşme denir.

Eşya çoğul mu?

Arapça aşyāˀ أشياء "şeyler, nesneler" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça şyA kökünden gelen şayˀ شيء sözcüğünün çoğuludur.

Personel hangi dil?

Fransızca personnel "1. kişisel (sıfat), 2. bir tiyatro oyunundaki kişilerin tümü, bir ekibi oluşturan kişilerin tümü (isim)" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Geç Latince personalis "kişiliğe ilişkin, kişisel" sözcüğünden evrilmiştir.

Personel ne demek TDK?

a. 1. Bir hizmet veya kuruluşun görevlileri, bir iş yerinde çalışanların tümü. 2. Devlet ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan, etkinliğe çeşitli görevleriyle katılan gerçek kişiler.

Klasör ne demek?

Klasör Nedir? Ortak bir özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran birimlere klasör (dizin) denir. Klasörleri günlük hayatımızda kullandığımız dosya klasörlerine benzetebiliriz.