Gelin arabadan inerken ne ister?

İçindekiler:

  1. Gelin arabadan inerken ne ister?
  2. Gelin yüz görümlüğü ne takılır?
  3. Yüz görümlüğü ne anlama gelir?
  4. Düğünde geline ne takılır?
  5. Yeni geline kaç bilezik takılır?
  6. Damat düğünde geline ne takar?
  7. Sözde kim ne alır?

Gelin arabadan inerken ne ister?

Damadın annesi gelin almaya katılmaz, gelini evde bekler. Gelin arabası damat evine gelirken, gelin arabasını ilk gören damadın annesine müjde verir ve damat annesinden bir hediye ister. Bu hediyeler genelde koyun, keçi türünde hayvan olur.

Gelin yüz görümlüğü ne takılır?

Düğün sonrasında gelin ve damat yalnız kaldıklarında damat gelin hanımın duvağını kaldırır ve geline ziynet eşyası (kolye,broş vs) bir hediye takar. Ayrıca daha sonra kaynana ve kaynata da yüz görümlüğü olarak geline çeşitli ziynet eşyaları takarlar.

Yüz görümlüğü ne anlama gelir?

Yüz görümlüğü: Gelin ve damat baş başa kaldıklarında damadın gelinin yüzünü açarak, geline görümlük takması ya da bir şeyler hediye etmesi geleneği. Ayrıca daha sonra kaynana ve kaynata da yüz görümlüğü olarak geline çeşitli ziynet eşyaları takarlar.

Düğünde geline ne takılır?

Söz ve nişanı birlikte yapacaksanız, söz kesiminde geline takılacak takı seti veya bilezikler, damada takılacak altın veya altın saat de nişan töreninde takılabilir. Nişan töreninde giyilecek kıyafetlere gelirsek, gelinin nişan elbisesini erkek tarafı alırken, damadın takım elbisesini kız tarafı alır.

Yeni geline kaç bilezik takılır?

Gelinin ailesinin kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun görülüyor. Anne de baba da hayattaysa, iki kişi de birer bilezik takabiliyor. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor.

Damat düğünde geline ne takar?

Düğünde gelin damada ne takar: Altın zincir, altın saat ya da yarım, çeyrek veya tam altın… Düğünde erkek tarafı ne takar: Altın bilezik, altın kolye, tüm, yarım veya çeyrek altın… ... Bazı bölgelerde ise yatak odası ve mutfak eşyaları kız tarafı, salon ve misafir odası erkek tarafı tarafından karşılanır.

Sözde kim ne alır?

Damadın nişanda giyeceği takım elbiseyi de kız tarafı alır. Gelin adayının nişanlığını ise erkek tarafı karşılar. Bu gelenek birçok aile tarafından uygulansa da günümüzde çiftler ödemeleri ortaklaşa da halledebiliyorlar.