Ayvaz ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Ayvaz ne anlama geliyor?
  2. Elit bir sporcu ne demek?
  3. Izleyici nedir?
  4. Ofis kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Önyargının diğer ifade şekli nedir?
  6. Misal kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Örnek ve misal eş anlamlı mı?
  8. Misal kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Ayvaz ne anlama geliyor?

Ayvaz isminin anlamı1. Arapça ivaz kelimesinin bozulmuş şekli. ... Eskiden kibar konaklarda yemek servisi yapan ve sokak işlerinde kullanılan Vanlı Ermenilere verilen ad. Ermeni uşak. 3. Karagöz perdesinin belli başlı tiplerinden biri.

Elit bir sporcu ne demek?

Elit spor ise; herkese açık olmayan, yaş ve çeşitli fiziksel özelliklerin ilgili spor branşının özelliğine göre başlama veya bırakma gibi sınırlılıklarla engel teşkil edebilen yarışmaya, yüksek performansa ve bunların uzantısı olarak da profesyonelliğe giden bir grubu oluşturmaktadır.

Izleyici nedir?

Toplu olarak bir yerde aynı oyunu ya da gösteriyi, gözle görünen bir durumu, kişiyi, olayı izleyen kişi; bu kişilerden oluşmuş topluluk; varlığıyla ve izleme eylemi ile tiyatro sanatını tamamlayan ve bu anlamda hem sanat yapıtının alımlayıcısı hem de bir parçası olan kişi.

Ofis kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Ofis sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler büro, daire ve yazıhane sözcükleridir.

Önyargının diğer ifade şekli nedir?

Eğer önyargılar davranışa dönüşür ise, artık bunun adı dışlamadır. Yani önyargı bir tutum, dışlama ise bir davranıştır. Önyargı bazen belli gerekçelere ve ön bilgilere dayansa da, haklı gerekçesi olmadan diğerlerinin kötü olduğunu düşünmek, önyargının nefret boyutudur. Ön yargı bir taraf tutma biçimidir.

Misal kelimesinin eş anlamı nedir?

Misal sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler benzer, model, numune ve örnek sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Örnek ve misal eş anlamlı mı?

Eş anlamlısı olarak örnek kelimesinin karşılığı 'mesela' veya 'misal' sözcükleri Türkçede yer almaktadır. Bu sözcükler aynı zamanda Türk Dil Kurumu açısından da geçerlidir. Yazılışları farklı olan ancak anlamları aynı kelimeler eş anlam olarak bilinmektedir.

Misal kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Cevap. Misal kelimesinin eş anlamı " örnek " olacaktır. Misal kelimesinin zıt anlamı yoktur.