Soğan kürü ne zaman işe yarar?

İçindekiler:

  1. Soğan kürü ne zaman işe yarar?
  2. Soğan kürü nasıl yapılır ve faydaları?
  3. Soğan suyu kürü ne zaman içilir?
  4. Adet döneminde soğan kürü içilir mi?
  5. Adetken soğan suyu içilir mi?
  6. Soğan kürü adet döneminde yapılır mı?
  7. Soğan suyu kürü soğuk içilir mi?
  8. Adet döneminde maydanoz kürü içilir mi?

Soğan kürü ne zaman işe yarar?

Soğan kürü, miyom, iyi huylu prostat büyümesi, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz, hamile kalma gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıkça kullanılan bitkisel bir kürdür. Evlerinizde taze olarak yapabileceğiniz kürü düzenli olarak 15 gün boyunca kullanmanız gerekir.

Soğan kürü nasıl yapılır ve faydaları?

Soğan kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler, 2 adet kahverengi soğan ve 2 bardak içme suyudur. Öncelikle soğanları kabuklarını soymadan yıkayın ve sirkeli su içerisinde 15-20 dakika bekletin. Bu sayede soğanların dezenfekte edilmesini sağlayabilirsiniz. Ardından bir tencere içerisinde suyu kaynatın.

Soğan suyu kürü ne zaman içilir?

Dinlendirdiğiniz soğan suyunu gün içinde sabah ve akşam olmak üzere tüketebilirsiniz. Sabah uyandıktan sonra ve gece uykudan önce içildiğinde etkili olacaktır.

Adet döneminde soğan kürü içilir mi?

Soğan suyu adetliyken içilir mi? 3-7 gündür; adet sırasında başlamanız tavsiye edilmez. Ancak bu zamanlarda başladıktan sonra kür sırasında adet olursanız küre devam edip 15 güne tamamlamanızda bir sıkıntı yoktur.

Adetken soğan suyu içilir mi?

Soğan kürü adet söktürmek için birebirdir. Sadece bu alanda değil birçok faydası da bulunur. Adet söktürmek için soğan kürü içenler bu kürü düzenli olarak özellikle ilk 15 gün yaparsa belli bir süre sonra adet görecektir.

Soğan kürü adet döneminde yapılır mı?

Soğan suyu adetliyken içilir mi? 3-7 gündür; adet sırasında başlamanız tavsiye edilmez. Ancak bu zamanlarda başladıktan sonra kür sırasında adet olursanız küre devam edip 15 güne tamamlamanızda bir sıkıntı yoktur.

Soğan suyu kürü soğuk içilir mi?

Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

Adet döneminde maydanoz kürü içilir mi?

Kan akışını hızlandırma gücü sayesinde adet kanamasının zamanında gerçekleşmesinde oldukça etkilidir. Adet gününüzden yaklaşık 3-4 gün önce maydanozu kaynatıp suyunu süzün. Maydanoz suyunu 30 dakika soğumaya bırakın. Günde birkaç bardak bu maydanoz suyunu içerek adetinizin hızlıca söktürülmesini sağlayabilirsiniz.