Iffet sahibi olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Iffet sahibi olmak ne demek?
  2. Kuranda iffetiyle öne çıkan peygamber kimdir?
  3. Kirletmek ne demek?
  4. Kur'an'da ahlak ve iffetiyle örnek olarak gösterilen peygamber kimdir?
  5. Hz Yusuf kime gönderilmiştir?
  6. Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?

Iffet sahibi olmak ne demek?

Diğer bir ifadeyle iffet; Allah ve kullar nezdinde, insanı küçük düşürecek davranışlardan sakınmayı sağlayan ahlakî erdemdir. İffet, insanı bedeni ve maddi yönü ile zevklere aşırı düşkünlükten koruyan erdem anlamında kullanılan bir terimdir. ... Kur'ân-ı Kerîm'de iffet kelimesi geçmez.

Kuranda iffetiyle öne çıkan peygamber kimdir?

Bir hadiste Hz. Mûsâ'nın, Şuayb'ın yanında ücretli çalıştığı sekiz on yıl boyunca cinsî iffetini koruduğundan övgüyle söz edilir (İbn Mâce, “Rühûn”, 5). Hz.

Kirletmek ne demek?

1. Kirli duruma getirmek: “Kızım, üstünü sakın kirletme.” İnsanların olduğu yeri, yaşadığı şehri ve yeri bu kadar kayıtsızlıkla kirletebileceklerini hâlâ havsalam almıyor (Burhan Felek). 2. Küçük veya büyük abdestini altına yapmak, kaçırmak.

Kur'an'da ahlak ve iffetiyle örnek olarak gösterilen peygamber kimdir?

Cevap. Muhterem Müslümanlar! ... Meryem, İslam'ın bir kul ve peygamber olarak kabul ettiği İsâ (a.s.)'ı “babasız” olarak dünyaya getiren saygıya lâyık bir kadındır. Kur'ân-ı Kerîm, onu, imanlı, itaatli, iffetli, sıkıntı ve baskılara karşı sabırlı olması yönüyle defalarca övmüş ve örnek bir Müslüman olarak takdim etmiştir.

Hz Yusuf kime gönderilmiştir?

Yusuf, (a.s) Hz. Yakub'un oğlu ve İsrailoğulları'na gönderilen bir peygamberdir. Kur'an-ı Kerim'de Hz.

Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?

Allah Teala Hz.Yakub'a sordu; “Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?” ... Allah Teala buyurdu, “Çünkü sen tüm ümidini bana bağladın.”