Mpower paketi nedir?

İçindekiler:

  1. Mpower paketi nedir?
  2. Tütün kontrolünün amaçları nelerdir?
  3. Tütün ve sigara bağımlılığı nedir?
  4. Tütün bitkisi ne işe yarar?
  5. Tütün Ürünlerinin Zararları Nelerdir?
  6. Sigara kullanımı hangi organlara ne gibi zararlar verir?
  7. Sigara mideye ne gibi zararlar verir?
  8. Sigarayı bıraktıktan sonra ciltte neler olur?

Mpower paketi nedir?

Daha da ötesi mpower paketi, tütünsüz yaşamı destekleyen yasal ve sosyo-ekonomik içerikleri ön plana çıkararak tütün kullanı- mının azaldığı bir dünya yaratmayı sağlayacak araçları sunmaktadır. Temel amaç ise hiçbir çocuk veya yetişkinin sigara dumanına maruz kalmamasını sağlamaktır.

Tütün kontrolünün amaçları nelerdir?

Tütün kontrolü ile ilgili tüm dünyada ve ülkemizde çalışmaları hızlandıran Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesinin temel amacı, hem tütüne olan talebin hem de tütün arzının azaltılmasıdır.

Tütün ve sigara bağımlılığı nedir?

nedir? Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunması zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturur.

Tütün bitkisi ne işe yarar?

Tütün yağı boya ve sabun sanayiinde kullanılır , zehirli madde taşımaz. Bir keyif bitkisi olan tütünün, dış ülkelere sattığımız ürünlerin arasında önemli bir yeri vardır. Ayrıca Türkiye tütün üretiminde ABD, Brezilya, Çin ve Hindistan'dan sonra 5. sırada yer alır.

Tütün Ürünlerinin Zararları Nelerdir?

Tütün dumanında formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum gibi 4000'den fazla kimyasal madde vardır. Bu maddelerin 70'den fazlası kansere neden olmaktadır. Bu kimyasal maddeler tütün dumanında oldukça fazla miktarda bulunmaktadır.

Sigara kullanımı hangi organlara ne gibi zararlar verir?

"Sigara üst solunum yolları, kulak burun boğaz rahatsızlıkları, gırtlak ve akciğer kanseri, mide bağırsak kanamaları ve kanseri, genital organlar, kadın doğum kanserleri, kalp damar sistemi tahribatı ve tıkanıklıkları, beyin damar sistemi ve cillte kırışıklık gibi zararlara yol açıyor.

Sigara mideye ne gibi zararlar verir?

Sigara mide ülserine yol açıyor Mukuss tabakası, asitle mide dokusu arasındaki teması keserek mideyi korumakta ve asitin zararlı etkilerini engellemektedir. Sigara içmek mukus yapımını azalttığı için özellikle mevcut ülserin tedaviye olan cevabını geciktirmekte iyileşme sürecini uzatmaktadır.

Sigarayı bıraktıktan sonra ciltte neler olur?

Damarlardaki daralma etkisi ortadan kalkar. Bu sayede cilt, yediğimiz gıdalarla beslenir. Cildimizin en hassas yeri olan göz altları sigaranın olumsuz etkisinden en çabuk kurtulacak yerlerden biridir. Bıraktıktan sonra göz çevrenizdeki cilt düzelecek, gözleriniz daha parlak ve canlı görünecektir.