Diş dolgusu hangisi daha iyi?

İçindekiler:

  1. Diş dolgusu hangisi daha iyi?
  2. Hangi diş dolgusu daha kalıcı?
  3. Arka dişlere hangi dolgu yapılır?
  4. Diş dolgusu ne renk olur?
  5. Kaç çeşit diş dolgusu var?
  6. Beyaz dolgu iyi mi?
  7. Bir diş dolgusu ne kadar dayanır?
  8. Kompozit dolgu hangi dişlere yapılır?
  9. Üst dişlere dolgu yapılır mı?
  10. Kompozit dolgu mu amalgam mı?
  11. Dolgu renk değiştirir mi?
  12. Diş dolgusu yaptırırken nelere dikkat edilmeli?
  13. Kompozit dolgu iyi mi?
  14. Beyaz dolgu sararır mı?
  15. Dolgulu diş çürür mü?
  16. Kompozit dolgu hangi durumlarda yapılır?

Diş dolgusu hangisi daha iyi?

Günümüz diğer dolgu materyallerin gelişmesi ile artık amalgam dolgu tercih edilmemektedir. Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Hangi diş dolgusu daha kalıcı?

Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.

Arka dişlere hangi dolgu yapılır?

Analgam dolgu: Gümüş, çinko, bakır, ve civa karışımından oluşan bir dolgu malzemesi hazırlanarak kullanılır. bu dolgu malzemesinin % 50 kadarını civa oluşturur. Genellikle arka dişlerin dolgularının yapılmasında analgam dolgular kullanılır.

Diş dolgusu ne renk olur?

Hastalar, estetik açıdan daha iyi görünmesi nedeniyle beyaz dolguları; daha eski bir dolgu çeşidi olduğu için siyah dolguları tercih ediyorlar. Doktorlar ise siyah ve beyaz dolgu konusunda uzlaşamazken; ideal bir dolgu maddesinin bulunmadığı konusunda hemfikir oluyorlar.

Kaç çeşit diş dolgusu var?

Günümüzde kullanılan dolgu çeşitleri; Amalgam Dolgular, Kompozit Dolgular ve Porselen (inley – onley) Dolgular'dır. Herkes ve her diş için aynı dolgu uygun olmayabilir.

Beyaz dolgu iyi mi?

Kompozit dolgunun en büyük avantajı estetik olması, dişin renginde olması, dolgu yapıldıktan hemen sonra cilalama işleminin yapılabilmesidir. Doğal ve estetik görünürler, herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmazlar, ağız dokularıyla uyumludurlar. Dezavantajları; herhangi ciddi bir dezavantajları yoktur.

Bir diş dolgusu ne kadar dayanır?

Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.

Kompozit dolgu hangi dişlere yapılır?

Kompozit dolgu yöntemi ön dişlerde başarılı sonuçlar ortaya çıkardığı gibi arka dişlerde de rahatlıkla uygulanabilir. Ancak estetik uygulamalarda daha çok aynı renkte dişlerin elde edilebilmesi adına ön dişlerde daha çok kullanılır.

Üst dişlere dolgu yapılır mı?

Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır. Bunun yanı sıra dişin üst kısmında dolguyu tutacak bir madde kalmamışsa eğer diş kaplaması yapılması gerekmektedir. ... Ayrıca dolgu tedavisi darbe alan kırık dişlere de uygulanmaktadır.

Kompozit dolgu mu amalgam mı?

Küçük kavitelerde kompozit dolgu kullanılması avantajlı , çünkü; dişin doğal yapısından çok az madde kaybetmisine neden olur. Derin çürüklerde amalgam dolgu tercih edilmeli, çünkü;uygulama sırasında asit gibi tahriş edici madde kullanılmadığı ve sertleşirken ısı açığa çıkarmadığı için daha avantajlıdır.

Dolgu renk değiştirir mi?

Kompozit dolgular zamanla diş yüzeyinde renk değiştirebilirler ve dişlerimiz de renkleşebilir.

Diş dolgusu yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Dolgu yaparken genellikle dişi uyuşturuyoruz. Bu sebeple anestezi etkisi geçene kadar dişle birlikte uyuşan dili, dudağı ve yanağı ısırmamaya dikkat etmelisiniz. özellikle çocuklarda buna çok dikkat edin. İşlemden hemen sonra yemek yiyebilir, bir şeyler içebilirsiniz.

Kompozit dolgu iyi mi?

Küçük kavitelerde kompozit dolgu kullanılması avantajlı , çünkü; dişin doğal yapısından çok az madde kaybetmisine neden olur. Derin çürüklerde amalgam dolgu tercih edilmeli, çünkü;uygulama sırasında asit gibi tahriş edici madde kullanılmadığı ve sertleşirken ısı açığa çıkarmadığı için daha avantajlıdır.

Beyaz dolgu sararır mı?

Dolgu ve dişin birleşiminde sararma olduysa dolgunun uyumu bozulmuş demektir. Geçirgenlik başlar, diş içerden çürüyebilir. Bu tür bozulmuş dolguların değiştirilmesi gerekir.

Dolgulu diş çürür mü?

Dolgu yapılan dişim çürür mü? Dolgular diş çürüğü tamamen temizlendikten sonra kaybolan diş dokusunun yerine konabilmesi için yapılmaktadırlar ancak çürük engelleyici değillerdir. Yetersiz ağız hijyeni varlığında dolgu yapılmış diş tekrar çürüyebilir.

Kompozit dolgu hangi durumlarda yapılır?

Kompozit dolgu dişlerde çürüme, çatlak, kırık ya da buna benzer durumlar nedeniyle bozulan diş yapısının onarımı için tercih edilen bir dolgu yöntemidir. Ayrıca dişlere özel adevizler uygulanır ve bunun ardından ise dişlere kompozit dolgu yerleştirilir. ...