Kara delik içine girersek ne olur?

İçindekiler:

  1. Kara delik içine girersek ne olur?
  2. Kara delik yok edilebilir mi?
  3. Kara delikler nasıl bulunur?
  4. Kara delik dünyaya ne kadar yakın?
  5. Kaç tane kara delik vardır?

Kara delik içine girersek ne olur?

Cismin kara deliğe girmesi sonsuz bir zaman alır ve uzay ufkuna geldiğinde yavaş bir şekilde yüzeyde incecik bir katman halini alır. Kara deliğe giren kişi içinse sıra dışı hiçbir şey olmaz. Kara delik yeterince büyükse ve olay ufkunu ölmeden geçebilirse, yavaş yavaş ölümüne, yani kara deliğin merkezine doğru ilerler.

Kara delik yok edilebilir mi?

Başka bir kara delik bile onu yok edemez– süreç içerisinde kütle çekimsel dalgalar adı altında birazcık enerji yayarak ikisi sadece daha geniş bir kara delik oluşturur. Bazılarına göre evrenin çok uzak bir gelecekte en sonunda tamamen kara deliklerden oluşması mümkün.

Kara delikler nasıl bulunur?

Bu tarihi açıklama beş kentte eş zamanlı olarak düzenlenen basın toplantılarıyla duyuruldu. Söz konusu kara delik ise M87 Galaksisi'nin merkezinde yer alıyor.

Kara delik dünyaya ne kadar yakın?

HABER MERKEZİ – Gök bilimciler, dünyaya en yakın kara deliği keşfetti. Bu delik dünyaya yaklaşık 1000 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Dünyaya en yakın kara delik uzayın güney yarımküresinde bulunan Telescopium takımyıldızında keşfedildi.

Kaç tane kara delik vardır?

Galaksimizin bugünkü büyüklüğüne* yaklaşık 5 milyar yıl önce kavuştuğunu farzedersek, son 5 milyar yılda kara deliğe dönüşmüş olan yıldız sayısının 10 milyar civarında olduğunu hesaplayabiliriz. Yani galaksimiz Samanyolu içinde başıboş halde dolanan “en az” 10 milyar kara delik mevcut.