Smart casual dress code ne demek?

İçindekiler:

  1. Smart casual dress code ne demek?
  2. Basic giyim ne demek?
  3. Rahat giyim ne demek?
  4. Kadınların erkek giyim tarzına ne denir?
  5. Feminen giyim tarzı ne demek?
  6. Eski moda kıyafetlere ne denir?

Smart casual dress code ne demek?

Birçok iş yerinde artık smart casual kelimesi bussiness casual olarak kullanılıyor. Manası ise yönetici toplantısı kadar ciddi olmasa da profesyonel görünmek ama yine de gayri resmi yani takım elbise ve etek ceketten uzak durmak. ... Smart casual, kıyafetin teknolojiyle uyumlanması, casual ise şık ve rahat giyinmek demek.

Basic giyim ne demek?

Basic; ana, temel, esas ve basit anlamına gelmektedir. Modadaki yeri de temel, esas ve basit anlamlarından esinlenerek oluşturulmuştur. Yani basic kıyafetlerin modası kolay kolay geçmez, çok kolay kombinlenebilir, modanın temel parçalarından biridir demek doğru olur.

Rahat giyim ne demek?

Casual Giyim Nedir? (Ne Demek?) Smart casual giyimi "gösterişli ama rahat kıyafetler" olarak tanımlanan, günün stresinde, koşuşturmasında ve yoğunluğunda hem kendinizi rahat hissetmenizi hem de şık görünmenizi sağlayacak parçaları bir araya getirerek oluşturulan giyim tarzı olarak anılmaktadır.

Kadınların erkek giyim tarzına ne denir?

Erkeksi giyim, kadınların sert bir imaj oluşturmak için tercih ettikleri giyim tarzının genel bir terimidir. Erkeksi giyim, maskulen tarzı giyim ve androjen giyim tarzı olarak iki gruba ayrılıyor.

Feminen giyim tarzı ne demek?

Kadına ait, dişiliği öne alan ya da dişiye benzeyen giyim tarzına feminen denir. Feminen, kelimesi sözlükte; kadınsı, kadına benzer, dişi, dişil, kadın gibi, kadınımsı anlamına gelir.

Eski moda kıyafetlere ne denir?

Retro ise geriye doğru anlamına gelir ve moda dünyasında "geçmişe ait" olarak kullanılır. Vintage, yani gerçekten eski kıyafetlerden oluşan bir stile; Retro deriz.