Teze sayfa numarası nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Teze sayfa numarası nasıl verilir?
  2. Kaynakçaya sayfa numarası verilir mi?
  3. Word'de sayfaların yeri nasıl değişir?
  4. Word öncekine bağla nerede?
  5. Makalede sayfa numarası nereden başlar?
  6. Tezde sayfa numarası nereden başlar?
  7. Tez ve araştırma raporlarında içindekiler sayfası nerede yer alır?
  8. Tez başlığı nasıl yazılır?
  9. Tezde teşekkür nereye yazılır?
  10. Mezuniyet tezi nasıl hazırlanır?
  11. Tezin bölümleri nasıl yazılır?
  12. Bir tez en az kaç sayfa olmalı?

Teze sayfa numarası nasıl verilir?

Sayfa numarasını sayfanın sağ üst köşesine koymak için Ekle menüsünden Sayfa Numarası seçip Sayfa Başı seçilip buradan 3 numaralı seçenek seçilerek uygulanır./span>

Kaynakçaya sayfa numarası verilir mi?

Kaynağın referans olarak kullanıldığı cümlenin ya da paragrafın sonunda parantez içerisinde; yazarın ya da yazarların soyadı, (,)'den sonra yayın tarihi ve (:) sonra referans alınan sayfa(ların) numarası belirtilmelidir.

Word'de sayfaların yeri nasıl değişir?

Sayfa taşıma

  1. Sayfa sıraıcıda, taşımak istediğiniz sayfa numarasına sağ tıklayın ve sonra kısayol menüsünde Sayfayı Taşı'ya tıklayın.
  2. Sayfayı Taşı iletişim kutusunda istediğiniz seçenekleri belirleyin ve Tamam'a tıklayın.

Word öncekine bağla nerede?

Giriş ve belge gövdesi arasında seçim yapın ve Düzen > Kesmeler > Sonraki Sayfa'ya gidin. Gövde bölümünün üst bilgisinde Öncekine Bağla'nın seçimini kaldırın. Öncekine Bağla seçeneği soluk görünüyorsa, bir bölüm sonunun oluşturulduğundan emin olmak için kontrol edin.

Makalede sayfa numarası nereden başlar?

Tezin “Kapaklar” kısmında sayfa numarası kullanılmaz, Önsöz, İçindekiler ile başlayan ve Bölüm 1'e kadar olan kısımlarda küçük romen rakamları (i, ii, iii, iv,…) ile, kalan kısımlarda ise küçük Latin rakamları(1, 2, 3, ….) ile sayfa numaralaması yapılır. Sayfa numaraları sayfanın alt-ortasına yazdırılacaktır.

Tezde sayfa numarası nereden başlar?

Sayfa numaraları sayfa üstünde ortaya veya metin bloğu sağ kenar hizasına yazılmalıdır. Önsöz, içindekiler, simgeler ve kısaltmalar dizini gibi tez ön sayfaları küçük harf romen rakamları ile (i, ii, iii, iv, v...), giriş bölümü ile başlayan ana metin ise 1, 2, 3, 4, 5... şeklinde numaralandırılmalıdır.

Tez ve araştırma raporlarında içindekiler sayfası nerede yer alır?

İçindekiler sayfası örneği Ek 7'de verilmektedir. (a) “İçindekiler” ibaresi, büyük harflerle koyu ve sayfanın üst ortasına gelecek şekilde yazılır. (b) Bölüm ve altbölümlerin başlıkları karşısında, o başlığın tezdeki başlangıç sayfasının numarası yer alır./span>

Tez başlığı nasıl yazılır?

Tez yazılırken yazı biçimlerinden “Times New Roman” kullanılmalı ve satır aralığı 1.

Tezde teşekkür nereye yazılır?

Teşekkürler kısmı genellikle, tezin diğer bölümleri tamamlandıktan sonra yazılır. Bu bölüm, kritik kısımların tamamlanmasının verdiği rehavetle baştan savma yazılmamalıdır./span>

Mezuniyet tezi nasıl hazırlanır?

Bitirme tezi/projesinin yazımında aşağıdaki kurallara uyulmalıdır.

  1. 3.

    Tezin bölümleri nasıl yazılır?

    Tez metninin bölümleri ve alt bölümleri, metin içerisinde düzenlendikleri sırada alt alta yazılarak ve karşılarına bulundukları sayfa numaraları konularak hazırlanır. Bu sayfanın düzenlenmesinde rakamla numaralandırma sistemi kullanılır. Tezin bu kısmında bütün bölüm ve alt bölümlerin başlıkları listelenmelidir.

    Bir tez en az kaç sayfa olmalı?

    Tez ve Dissertation Dissertation ile tez ( thesis ) farklı kavramlardır. Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.