Trafik idari para cezası karar tutanağı ne demek?

İçindekiler:

  1. Trafik idari para cezası karar tutanağı ne demek?
  2. Trafik cezası 73c nedir?
  3. Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde ödenmesi hâlinde dörtte bir oranında indirim yapılır?
  4. Trafik cezası hangi kanuna göre kesilir?
  5. Trafik idari para cezası karar tutanağı nereye ödenir?
  6. Trafik cezası tebligatı nasıl yapılır?
  7. Trafik cezasına nasıl itiraz edebilirim?
  8. Trafik para cezası ödenmezse ne olur?
  9. Trafik para cezası ne zaman tebliğ edilir?
  10. Idari para cezaları hangi kanuna göre düzenlenmektedir?
  11. Trafik idari para cezası internetten nasıl ödenir?
  12. Trafik idari para cezası karar tutanağı nasıl ödenir?
  13. Plakaya yazılan ceza nasıl tebliğ edilir?
  14. Plakaya yazılan ceza ne zaman tebliğ edilir?
  15. Trafik cezasına internetten nasıl itiraz edilir?
  16. Trafik cezasına itirazda Karşı taraf kim?
  17. Trafik cezalarında yapılandırma var mı?

Trafik idari para cezası karar tutanağı ne demek?

Karayolları Trafik Kanununun kabahat saydığı ve karşılığında idarî para cezası öngörülmüş fiiller hakkında yetkililerce tanzim edilen tutanağa, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı denilmektedir.

Trafik cezası 73c nedir?

73/c trafik cezası, trafikte hareket halinde iken araç telefonu ya da cep telefonları gibi veya benzer iletişim araçlarının kullanılmasını yasaklayan maddedir. Trafik Kanunu'n 73/c maddesine göre uygulanan para cezası tutarı 2021 yılında 314 TL'dir. ... İndirim uygulanırsa 235,50 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde ödenmesi hâlinde dörtte bir oranında indirim yapılır?

(4) (Değişik:RG-4/4/2014-28962) Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde ödenmesi halinde; dörtte bir oranında indirim yapılır.

Trafik cezası hangi kanuna göre kesilir?

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 22/2 fıkrası uyarınca idari para cezası, ilgili kamu kurum ve kuruluşunun en üst amiri tarafından uygulanır.

Trafik idari para cezası karar tutanağı nereye ödenir?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası tebligatı nasıl yapılır?

Buna göre, araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları, Hazine ve Maliye Bakanlığının teknik altyapısı üzerinden araç sahiplerinin sisteme kayıtlı e-Posta hesaplarına gönderilecek. e-Tebligat almak isteyen ancak Hazine ve Maliye Bakanlığında kayıtlı uygun e-Posta adresi olmayan araç ...

Trafik cezasına nasıl itiraz edebilirim?

Trafik cezasına itiraz Sulh Ceza Hâkimliğine ya da UYAP üzerinden dilekçeyle yapılabilmektedir. Dilekçeye ek olarak bazı belgelerin eklenmesi gerekir. (Trafik cezasına ait karar tutanağının, ruhsatın, ehliyetin ve kimliğin fotokopisi) 15 gün içinde itiraz edilmediği takdirde ceza kesinleşir.

Trafik para cezası ödenmezse ne olur?

Trafik cezanızı ödememeniz durumunda karşınıza birtakım engeller çıkacaktır. Bunların en başından aracın muayenesinin yapılması için bu cezanın ödenmesi gerekir. Trafik cezası ödenmeyen bir aracın muayenesi yapılmaz ve doğal olarak bu da trafikten men anlamına gelecektir.

Trafik para cezası ne zaman tebliğ edilir?

Trafik cezası kişiye 10 iş günü içinde tebliğ edilmelidir. 10 iş günü içinde tebliğ edilmediği takdirde bu durum itiraz sebebi yapılabilir. Gıyabında plakaya kesilen trafik cezasına 15 gün içinde itiraz edilmezse ceza kesinleşir.

Idari para cezaları hangi kanuna göre düzenlenmektedir?

İdari Para Cezası Nedir?
  • İdari para cezası, devletin idari kurumları tarafından verilen para cezalarıdır. ...
  • İdari para cezaları vatandaşın kabahat niteliğindeki fiillerine karşı verilir. ...
  • İdari para cezasına itiraz süresi, genel olarak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 27. maddesine göre 15 gündür.
Daha fazla öğe...

Trafik idari para cezası internetten nasıl ödenir?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığının hizmeti olan İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinden da faydalanabilirsiniz. Siteye gidip “MTV ve Trafik Cezası Ödeme” sekmesini tıklayıp T.C. kimlik no ve araç plakasını girerek ceza sorgulama ve ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Trafik idari para cezası karar tutanağı nasıl ödenir?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Plakaya yazılan ceza nasıl tebliğ edilir?

Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gelirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder, ve tebliğ tarihi o tarihten itibaren başlar.

Plakaya yazılan ceza ne zaman tebliğ edilir?

Ancak cezanın, mobese ya da diğer yollarla plakaya yazıldığı takdirde cezaya itiraz etmesi için belirlenen 15 günlük süre, trafik cezasının ilgiliye tebliği ile başlayacaktır. Tebliğ edilecek cezanın gönderileceği adres ise aracın ruhsatının kayıtlı olduğu adrese yapılır.

Trafik cezasına internetten nasıl itiraz edilir?

UYAP Üzerinde Trafik Cezasına İtiraz vatandaş.uyap.gov.tr adresini açın ve giriş sekmesine tıklayın. Elektronik ya da mobil imza ile girişinizi yapın. Menüde “Trafik/İdari Para Cezasına İtiraz İşlemleri” kısmına girin. Trafik cezasına itiraz edilecek Sulh Ceza Hakimliğinin bulunduğu ili ve ilgili adliyeyi seçin.

Trafik cezasına itirazda Karşı taraf kim?

Trafik cezasına itiraz edilebilmesi için öncelikle gerekli evrakların toplanması gerekmektedir. Bu işlem yapılırken başvuru için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Ancak mahkeme kararına göre kusurlu olan taraf cezaya itiraz eden kişi ise, bu durumda mahkeme masrafları bu kişi tarafından karşılanmalıdır.

Trafik cezalarında yapılandırma var mı?

7256 sayılı Kanun ile vadesi 31 Ağustos 2020 tarihine kadar borçlar yapılandırılırken, yeni kanun ile vadesi tarihine kadar olan kapsama giren bütün borçlar 31.08.2021 tarihine kadar başvuru yapılarak ödenebilecek. ...