Karekodu okut ne demek?

İçindekiler:

  1. Karekodu okut ne demek?
  2. HES kodu bilgisayardan nasıl alınır?
  3. SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?
  4. Başkasına HES kodu nasıl alınır?
  5. HES kodu kaç kere alınır?
  6. HES kodu nasıl alınır yabancı?
  7. Suriyeliler HES kodunu nasıl alır?
  8. 99 HES kodu nasıl alınır?
  9. Yabancılar için HES kodu istanbul karta nasıl yüklenir?
  10. Istanbul karta nasıl hes kodu yüklenir?
  11. Mavi Karta HES kodu nasıl alınır?
  12. Istanbul kart HES kodu eşleştiğini nasıl öğrenebilirim?
  13. Pasaportla Istanbulkart HES kodu nasıl alınır?

Karekodu okut ne demek?

Karekod, Data Matrix adlı kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun Türkiye'de kullanılan karşılığıdır. Karekod kelimesi ilk defa Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzunda yer almıştır. Data Matrix'in Türkçe karşılığı olarak kullanılmaktadır.

HES kodu bilgisayardan nasıl alınır?

HES Kodu Nasıl Alınır?

  1. 1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. ...
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
  3. Örnek; HES 1234 17. ...
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023'e SMS göndererek, Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C.

Başkasına HES kodu nasıl alınır?

Başkası için en kolay yöntem bizce SMS ile alma yöntemi olacaktır. HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak göndererek HES kodunu alabilirsiniz.

HES kodu kaç kere alınır?

Hayır. HES kodu kişiye özeldir. Ailenizdeki seyahat edecek herkes için ayrı kod alınması gerekir. Birlikte alınan biletlerde her yolcu kendi HES kodunu kullanır.

HES kodu nasıl alınır yabancı?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; Yabancı kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp 2023'e SMS yollayarak alabilirler.

Suriyeliler HES kodunu nasıl alır?

Telefonunuzun mesaj kısmına HES yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik/Yabancı Kimlik numaranızı, kimliğinizin seri numarasının son 4 hanesini ve HES kodunu kullanmak istediğiniz süreyi (en fazla 45 gün) aralarında birer boşluk bırakarak yazıp 2023'e göndererek size özel HES kodunuzu alabilirsiniz.

99 HES kodu nasıl alınır?

99, 98, 97 ile başlayan kimlik numarasına sahipseniz: 2023 kısa numarasına aralarında boşluk bırakarak sırasıyla HES KİMLİKNO DOĞUMYILI HESGEÇERLİLİKSÜRESİ(GÜN) yazarak SMS göndermeniz durumunda HES kodunuzu alabilirsiniz.

Yabancılar için HES kodu istanbul karta nasıl yüklenir?

Öncelikle yabancıların 99 ile başlayan kimliği üzerine HES kodu alması gerek. Yabancılar HES kodu almak için Telefonunuzun mesaj bölümüne gelerek HES 1980 (HES yaz boşluk bırak KİMLİK NUMARANI yaz boşluk bırak DOĞUM TARİHİNİ yaz) 2023 e gönder.

Istanbul karta nasıl hes kodu yüklenir?

İstanbulkartınıza hes kodu eklemek için öncelikle 'https://kisisellestirme.istanbulkart. istanbul/' adresine girmeniz gerekiyor. Ardından İstanbulkart'ınızla HES kodunuzu eşleştirmek için aşağıdaki bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklayınız.

Mavi Karta HES kodu nasıl alınır?

Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023'e SMS göndererek, T.C.

Istanbul kart HES kodu eşleştiğini nasıl öğrenebilirim?

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞME İŞLEMİ Hes Kodu'nu almak için Sağlık Bakanlığı'nın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret etmek yeterli olacak. Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.

Pasaportla Istanbulkart HES kodu nasıl alınır?

HES (boşluk) Uyruk (boşluk) Pasaport Seri Numarası (boşluk) Doğum yılı (boşluk) Soyadı yazarak 2023'e SMS atarak temin edilebilecektir.