Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?

İçindekiler:

  1. Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?
  2. Öğretmenlik atamalarında yaş sınırı var mı?
  3. Ücretli öğretmenlik ne kadar sürer?
  4. Ücretli öğretmen hangi derslere girebilir?
  5. Ücretli öğretmen haftada en fazla kaç saat derse girer?

Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR T.C vatandaşı veya KKTC vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 18 yaşından küçük olmamak.

Öğretmenlik atamalarında yaş sınırı var mı?

MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ücretli öğretmenlik ne kadar sürer?

Ücretli öğretmenlik, öğretmen kadrolarında açık bulunması halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak o kadroya öğretmen alınmasıdır. Giderek yaygınlaşmaya başlayan ücretli öğretmenlikte görev süresi için 1 yıllık sözleşme yapılır.

Ücretli öğretmen hangi derslere girebilir?

Yeni yayınlanan mevzuata göre, ücretli öğretmenler sadece öğretmen sayısı yetersiz olan okullarda görev yapabilir. Bunun dışında herhangi bir branş sınırlaması yoktur. Ücretli öğretmenler sayısal, sözel, güzel sanatlar ve yabancı dil derslerine girebilir.

Ücretli öğretmen haftada en fazla kaç saat derse girer?

Yönetmeliğe göre haftada en fazla 10 saat haftasonu dersine girebilirsiniz. Ayrıca yine yönetmeliğe göre ücretli öğretmenlere haftada en fazla 30 saat ders verilir diyor. Yani hafta sonu 10 saat derse girerseniz hafta içi en fazla 20 saat derse girebiliyorsunuz.