Dürüstlük deyince aklımıza ne gelir?

İçindekiler:

  1. Dürüstlük deyince aklımıza ne gelir?
  2. Dürüst ve güvenilir olmak ne demektir?
  3. Doğru sözlü olmak ne demek din kültürü?
  4. Güvenilir olmak ne demek kısa bilgi?
  5. Güvenilir olmak ne anlama gelir?

Dürüstlük deyince aklımıza ne gelir?

Verilen sözü tutmak. İçi dışı bir olmak, yalan söylememek. Göründüğümüz gibi olmalıyız ya da olduğumuz gibi görünmeliyiz. Menfaatlerimizin aksine bir durumla karşılaşsak dahi doğruluktan taviz vermemek.

Dürüst ve güvenilir olmak ne demektir?

Dürüstlük: doğruluk, adaletli olma, emanete hıyanet etmeme, içtenlik… gibi vasıflara sahip olmaya işaret eder. Dürüst insan; “dosdoğru olma” , “özü sözü bir olma”, “olanı olduğu gibi yansıtma”, “gerçeği saklamama”, “adil olma”, “sözünün eri olma”, “ olduğu gibi görünmek” gibi sözlerle anılır.

Doğru sözlü olmak ne demek din kültürü?

Doğru sözlü olan bir kişi yalan söylemeyen,kendi işine gelmese dahi her zaman doğruları konuşan kişidir. Bu davranışa en büyük örnek Peygamberimizdir.

Güvenilir olmak ne demek kısa bilgi?

Güvenilir olmak, kişiler için olduğu kadar kurumlar için de güç kazanılan önemli bir değerdir. Güvenilir olabilmek, uzun bir zaman içinde elde edilebilen, ancak çok kısa sürede yitirilebilen bir değerdir. Güvenilirliği kazanabilmek sözlerin ötesinde davranışların da tutarlılığı ile kazanılır.

Güvenilir olmak ne anlama gelir?

Güvenmek, bir şeye inanmak, ondan emin olmak ve bunu eyleme dönüştürmektir. Diğer bir ifadeyle, güvenmek yalnızca inanmaktan öte, inandığını açıkça ifade etmek ve buna göre davranmaktır. Güven duygusu kolay kazanılmaz ve eyleme dönüşmesi çoğu kez uzun zaman alır.