Cep telefonu alırken kredi kartına taksit yapılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Cep telefonu alırken kredi kartına taksit yapılıyor mu?
  2. Kredi kartı ile cep telefonu alınabilir mi?
  3. Telefona banka taksit yapıyor mu?
  4. Cep telefonlarında taksit sayısı kaç?
  5. Taksitli telefon alma neden yasaklandı?
  6. Cep telefonları kredi kartına kaç taksit?
  7. Taksitle cep telefonu alınır mı?
  8. Taksitli alışveriş nasıl yapılır?
  9. Kredi kartına taksitte faiz var mı?

Cep telefonu alırken kredi kartına taksit yapılıyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bilindiği üzere tasarrufu arttırmaya yönelik hamlesiyle tarihinde cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit imkanını tamamen yasaklamıştı.

Kredi kartı ile cep telefonu alınabilir mi?

Günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte kredi kartına taksitle cep telefonu satın alma durumu yasal olarak çıkarılmış bir karar ile yasaklanmıştır. Yasak teknoloji mağazaları içerisinde kredi kartı kullanarak herhangi bir alışveriş yapmak isteyenler için yer almaktadır.

Telefona banka taksit yapıyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), fiyatı 3.500 liranın üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilere yönelik dün vade sınırını 6 aydan 3 aya düşürdü. Buna karşılık çoğu aynı özelliğe sahip 3.500 liranın altındaki telefonlarda ise taksit sayısı 12 olarak devam edecek.

Cep telefonlarında taksit sayısı kaç?

Fiyatı 3500 lira üzeri olan cep telefonlarında 6 olan taksit sayısı düzenleme ile birlikte 3'e indirildi. Ticaret Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yaptığı düzenleme sonrası fiyatı 3500 lira ve üzeri olan cep telefonları için artık yasal olarak 3 taksit yapılabilecek.

Taksitli telefon alma neden yasaklandı?

Neredeyse tamamının ithal oluşundan kaynaklı cari açığı doğrudan etkilemesi, değişim oranı sıralamasında 6-18 ay arası ile ABD'nin bile sollanması ve gelirin üzerinde borçlanılması gibi çeşitli sebeplerden ötürü 2013 yılında harekete geçen Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf arttırmaya yönelik 1 ...

Cep telefonları kredi kartına kaç taksit?

Son dakika haberine göre, Ticaret Bakanlığı, BDDK'nin kredi kartı taksit sınırlamasına uyum için perakende ticarette taksit sayısını yeniden düzenledi. Fiyatı lira üstünde olan cep telefonu satışlarında 3 ay, tablet bilgisayarda 6 ay taksit yapılacak.

Taksitle cep telefonu alınır mı?

İlgili kısıtlama kapsamına girmeyen ticari kredi kartları ise tüketiciler tarafından cep telefonu satın alım sürecinde sorunsuz şekilde kullanılabiliyor. Bu doğrultuda ticari kredi kartı aracılığıyla cep telefonları 9 aya varan taksit imkânlarıyla satın alınabiliyor.

Taksitli alışveriş nasıl yapılır?

Kredi kartı taksitli alışveriş mantığı, yapılan taksitlialışveriş tutarının tamamının” kredi kartının limitinden düşülerek, aylık taksitler şeklinde ödenmesi ve ödeme yapılan tutar kadar kredi kartı limitinin açılması şeklinde ifade edilebilir.

Kredi kartına taksitte faiz var mı?

Taksitlendirme talep edilen harcamaların 2 taksite bölünmesinde %1,18 (KKDF ve BSMV dahil), 3 taksite bölünmesinde %2,37 (KKDF ve BSMV dahil) faiz oranı uygulanmaktadır. SMS ile iletilen taksitlendirme talepleri, harcamanın yapıldığı gün geçerlidir.