Araç muayenesi olmayan araç bağlanır mı?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesi olmayan araç bağlanır mı?
  2. Muayenesi biten araç kaç gün gecikebilir?
  3. Araç muayene cezası ne kadar 2020?
  4. Muayenesi geçen araç kaza yaparsa ne olur?
  5. Arac muayenesi gectigi tespit edilen arac cezası nedir?
  6. Araç muayene tarihi ne zaman?
  7. Araç muayene yapılmazsa ne olur?
  8. Zorunlu trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?
  9. Kazada kusurlu olsak bile trafik sigortası hasarı karşılar mı?
  10. Araç muayene cezası nasıl hesaplanır?

Araç muayenesi olmayan araç bağlanır mı?

Muayenesiz yakalanılan ilk seferde aracınız size direkt olarak teslim edilir fakat eğer hala muayene yaptırmaz ve ikinciye muayenesiz olarak trafik kontrolüne takılır veya yakalanırsanız aracınız hemen olarak çekilir ve bağlanma olayı gerçekleşir.

Muayenesi biten araç kaç gün gecikebilir?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.

Araç muayene cezası ne kadar 2020?

Ayrıca 2020 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 288 TL'ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 288 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır.

Muayenesi geçen araç kaza yaparsa ne olur?

Muayenesiz Araç Kaza Yaptı Polis Bağlar mı? Muayenesi olmayan; muayenesi geçen bir aracın trafik kazasına karışması halinde trafik zabıtası bu aracı bağlamaz. Çünkü; araç muayene cezasında araç bağlanmaz. Araç sistem üzerinden trafikten men edilir, 7 gün idari izin verilir ve cezası yazılır.

Arac muayenesi gectigi tespit edilen arac cezası nedir?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Araç muayene tarihi ne zaman?

Hususi ve resmi otomobiller ile her türlü römorkları: Araçlar ve römorkları, 3 yaşını doldurduğu zaman ilk muayeneye katılmalıdır. Daha sonra her 2 yılda bir muayeneye girmeleri gerekir.

Araç muayene yapılmazsa ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Zorunlu trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Çalınan ya da gasp edilen araçların neden olduğu trafik kazalarında, araç sahibi ve sigorta şirketinin sorumlu olmamasından dolayı trafik sigortası tarafından ödeme yapılmaz. Alım satım, bakım-onarım ve benzeri işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortası kapsamında değildir.

Kazada kusurlu olsak bile trafik sigortası hasarı karşılar mı?

Sigortalı aracın sahibinin kazaya sebebiyet vermesi ve kusurlu olması durumunda, kendi hatasına denk gelen tazminat talepleri teminat kapsamında değildir. Zorunlu trafik sigortası yalnızca üçüncü şahısların maddi ve bedeni zararlarını karşılamak için kullanılabilir.

Araç muayene cezası nasıl hesaplanır?

GECİKİLEN HER AY İÇİN MUAYENE ÜCRETİ %5 FAZLASI İLE ALINIYOR Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5'inin 3 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor. Süre hesaplanırken de gün değil gecikilen ay dikkate alınıyor. Tahsil edilen fazla tutarların tamamı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılıyor.