Küçük meyve sinekleri nasıl yok ederiz?

İçindekiler:

  1. Küçük meyve sinekleri nasıl yok ederiz?
  2. Mutfak Sineklerinden nasıl kurtuluruz?
  3. Evdeki çöp Sineklerinden nasıl kurtulurum?
  4. Kara sineklerden kurtulmak için ne yapmalı?
  5. Evdeki küçük sinekler nasıl yok edilir?
  6. Kanalizasyon sineği nasıl yok edilir?
  7. Odadaki Sivrisineklerden nasıl kurtulurum?
  8. Karasinek odadan nasıl kovulur?
  9. Sirke sinekleri kovar mı?
  10. Lağım sineği ne işe yarar?
  11. Torf sineği nasıl geçer?
  12. Saksıda oluşan küçük sinekler nasıl yok edilir?
  13. Bitkilerde Sineklenme nasıl önlenir?
  14. Sivrisinek odadan nasıl çıkarılır?

Küçük meyve sinekleri nasıl yok ederiz?

Bir su bardağının çeyreğine kadar elma sirkesi doldurun ve yaklaşık bir kaşık kadar sıvı bulaşık deterjanı ekleyip karıştırın. Bardağın üzerine huni şeklinde bir kağıt koyun. Böylelikle sinekler huninin geniş alanından sirkeli suya yönelecek ancak geri çıkması zor olacak.

Mutfak Sineklerinden nasıl kurtuluruz?

Bir litre suya iki kaşık sirke, bir kaşık şeker, birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve karıştırın. Bu karışımı kaselere koyup sineklerin olduğu bölgelere bırakın. Bir kabın içine birkaç parça tatlı meyve koyup, üstünü streç filmle iyice kapatın.

Evdeki çöp Sineklerinden nasıl kurtulurum?

Bir kâsenin içine elma sirkesi koyun, üzerini plastik ambalajla kapatın. Ambalaja sineklerin girebileceği birkaç küçük delik açın, ardından bekleyin. Sinekler içeri girecek fakat dışarıya çıkamayacaklardır.

Kara sineklerden kurtulmak için ne yapmalı?

Yarım bardak elma sirkesini 20 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı ve 10 adet karanfil ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir litre suya dökerek iyice karıştırın. bu karışımı elbiselerinize ve vücudunuza uygulayabilirsiniz. Karanfilin kokusu sinekler tarafından sevilmeyen bir kokudur.

Evdeki küçük sinekler nasıl yok edilir?

Bir litre suyun içine 40-50 damla limon suyu damlatın. Oda spreyi kabıyla evinizin her yerine bu karışından sıkın. Hem oda spreyi hem de sineklerin kaçacağı doğal bir çözüm olacaktır. Ufak bir kavanoza bir parça tatlı meyvekoyun ve streç filmle kapatın.

Kanalizasyon sineği nasıl yok edilir?

Yapılacak lağım sineği ilaçlamasında, lağım sineklerinin dinlendiği, gizlendiği yerlerin yüksek basınçlı sırt pompları ile ilaçlanması yeterli olur, 15 gün sonra bu kanalizasyonların tekrar ilaçlanması yararlı olacaktır.

Odadaki Sivrisineklerden nasıl kurtulurum?

Bir bardaoğın içerisine bir miktar elma sirkesi koyun. Daha sonra bardağın üzerini streç. Filmle sarın. Eviiznin veya odanızın birkaç yerine bir bardak sirke koyup, tarif ettiğimiz şekilde uygularsanız sivrisineklerin evibnizde barınamayacağını görebilirsiniz.

Karasinek odadan nasıl kovulur?

Sineklerin evinize girmesini önleyecek bazı diğer yollar ise şunlardır:
  1. Nane kokusu sinekleri uzaklaştırır. Kapıların ve pencerelerin yanında, bir saksıya ektiğiniz nane bitkilerini bulundurabilirsiniz.
  2. Karasinekler lavanta kokusundan da hoşlanmaz. ...
  3. Bir kasede okaliptüs yaprağı, defne yaprağı ve karanfili karıştırın.
BE

Sirke sinekleri kovar mı?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Lağım sineği ne işe yarar?

Az sayıda olduklarında, pis su borularını tıkayan maddeleri çözmede etkili oldukları için, lağım sineği larvalarının varlığının faydalı olduğu düşünülür. Lağım sineği larvalarının, yoğun balçık ve birikintileri parçalayacak kadar olağanüstü güçte çeneleri vardır.

Torf sineği nasıl geçer?

Torf sineği nasıl geçer konusunu araştırıyorsanız yapmanız gereken geliştirilen malzemelerden biri aspirinli sudur. Aspirinli su toprağa dökülerek yedirilir ve sinek oluşumlarını engeller. Burada da en büyük önlemlerden biri toprağı çok fazla nemli bırakmamak ve sürekli sulama yapmamaktır.

Saksıda oluşan küçük sinekler nasıl yok edilir?

Saksı çiçeğinde küçük sinekler için; içilmiş sigara izmaritlerini kötü kokusu sebebiyle toprağı biraz eşeleyerek izmariti toprağa gömme yöntemi ile saksılarda oluşan küçük sinekler başlarda azalır ve bir süre sonra bitkilerinizi terk eder.

Bitkilerde Sineklenme nasıl önlenir?

- Aspirinli su karışımı sineklenme ve böceklenmeyi engellenmektedir. Çiçeğin toprağına karışımı ilave ederek bu sorundan kurtulmuş olabilirsiniz. - Çiçeğin toprağına sigara külü veya izmarit atarsanız, böcek ve sineklenmeyi önlemiş olabilirsiniz. - Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır.

Sivrisinek odadan nasıl çıkarılır?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.