Asal askerlik erteleme başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Asal askerlik erteleme başvurusu nasıl yapılır?
  2. Askerlik tecil ettirme hakkı kaç kere?
  3. Üniversite bitince askerlik tecili nasıl yapılır?
  4. Üniversite bitince askerlik tecili ne kadar?
  5. Üniversite bittikten sonra askerlik şubeye gitmek gerekir mi?
  6. Hangi tarihte askerlik yaptığımı nasıl öğrenebilirim?
  7. Üniversite bitince askerlik tecili bozulur mu?
  8. Üniversite bittikten sonra askerlik tecili kaç yıl?
  9. Bakaya kalan biri ne zaman askere gider?

Asal askerlik erteleme başvurusu nasıl yapılır?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Askerlik tecil ettirme hakkı kaç kere?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Üniversite bitince askerlik tecili nasıl yapılır?

Mezun olduktan sonra askerlik tecilinizi güncellemek isterseniz askerlik şubelerine gitmeniz gerekir. Bu durum kişinin kendi tercihine bağlıdır. Mezun olduktan sonra kişiye 2 yıl tecil hakkı tanınır. Kişi eğer askere gitmek isterse tekrardan bir tecil işlemi yaptırmasına gerek yoktur.

Üniversite bitince askerlik tecili ne kadar?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Üniversite bittikten sonra askerlik şubeye gitmek gerekir mi?

Mezun olduktan sonra askerlik tecilinizi güncellemek isterseniz askerlik şubelerine gitmeniz gerekir. Bu durum kişinin kendi tercihine bağlıdır. Mezun olduktan sonra kişiye 2 yıl tecil hakkı tanınır. Kişi eğer askere gitmek isterse tekrardan bir tecil işlemi yaptırmasına gerek yoktur.

Hangi tarihte askerlik yaptığımı nasıl öğrenebilirim?

E Devlet giriş ile Askerlik Durumu Sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Milli Savunma Bakanlığı”nı bulmalısınız.

Üniversite bitince askerlik tecili bozulur mu?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Üniversite bittikten sonra askerlik tecili kaç yıl?

Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından lisans veya yüksek lisans seviyesinde mezun olanların mezuniyet belgesi, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş Türkçe tercümesinin aslı ve noter onaylı sureti ile askerlik şubelerine müracaat etmeleri halinde 32 yaşını geçmemek şartıyla, lisans eğitiminden mezun olanların iki ...

Bakaya kalan biri ne zaman askere gider?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmi dört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.