Kan tahlilinde TSH yüksekliği nedir?

İçindekiler:

  1. Kan tahlilinde TSH yüksekliği nedir?
  2. TSH Hamilelik için kaç olmalıdır?
  3. TSH yüksekse hamile kalınır mı?
  4. TSH düşüklüğü gebeliği nasıl etkiler?

Kan tahlilinde TSH yüksekliği nedir?

YÜKSEK TSH DEĞERLERİ NE ANLAMA GELİR? Normal TSH aralığı, litre başına 0,4 ila 5 mil uluslararası birimdir (mIU / L). TSH yüksekliği, yeterince T3 ve T4 üretilmemesine dayalı olarak tiroit bezinin az çalışması durumunu gösterir.

TSH Hamilelik için kaç olmalıdır?

Tiroid hastalığı tanısının konulmasında TSH ve serbest T4 testleri istenilmesi gerektir. İlk basamak tarama testi serum TSH düzeyinin belirlenmesidir. Gebelik döneminde genellikle TSH düzeyleri ilk trimesterda 0.1-2.5 mIU/L, ikinci trimesterda 0.2-3.0 mIU/L ve üçüncü trimesterda 0.3-3.0 mIU/L aralığındadır.

TSH yüksekse hamile kalınır mı?

SORU 1: HAŞİMATO HASTALARI GEBE KALABİLİR TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz. Yine TSH düzeyi normal olduğu sürece düşük tehdidi, hamilelikte gereğinden fazla kilo alma ya da hamilelik sonrasında kilo verememe gibi bir problem yaşanmaz.

TSH düşüklüğü gebeliği nasıl etkiler?

Gebelikte görülen fark edilmeyen veya tedavi edilmeyen hipotiroidizm yani kanda tiroid hormonlarının azalması durumu, hiç belirti vermeden de görülebildiği gibi annede kansızlığa, kalp yetmezliğine, plasenta anomalilerine, kas güçsüzlüğüne, doğum sürecinde kanamaya, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmasına yol açabilir.