Havayolu yolcu hakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Havayolu yolcu hakları nelerdir?
  2. Biletli yolcunun uçağa alınmaması halinde ne kadar ödeme?
  3. Pegasus nasıl şikayet edilir?
  4. Uçak rötarı ne kadar sürer?
  5. Havacılıkta yolcu nedir?
  6. THY nereye şikayet edebilirim?
  7. Ticari ve Teknik nedenlerle uçağın iniş kalkış yapması sonucunda yapılan Duraklamalara ne ad verilir?
  8. Pegasus 1 BolPuan kaç TL?
  9. Pegasus Genel Müdürlük nerede?
  10. Ucak en fazla kaç saat rötar yapabilir?
  11. Uçak neden geç iner?
  12. Yolcu hizmetleri nelerdir?
  13. Yardımcı pilota ne denir?
  14. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü nerede?
  15. THY WhatsApp hattı var mı?
  16. Ticari veya teknik nedenlerle yapılan Duraklamalara ne denir?
  17. Ticari öneme sahip olan yolcuya ne ad verilir?

Havayolu yolcu hakları nelerdir?

Tazminat Hakkı, Bilet Ücreti İadesi veya Güzergâh Değişikliği Hakkı, ayrıca İkram, Haberleşme, Konaklama ve Ulaşım isteme hakkı vardır.

Biletli yolcunun uçağa alınmaması halinde ne kadar ödeme?

Havayolu şirketleri, yolcu hakları genelgesi çerçevesinde uçağa binemeyen yolculara ödeme yapmak durumundadır: Yurtiçi uçuşlarda 100 Euro'nun Türk Lirası karşılığı. Yurtdışı uçuşlarda mesafeye göre 2 Euro arası bir miktarın Türk Lirası karşılığı.

Pegasus nasıl şikayet edilir?

Pegasus Çağrı Merkezi, 24 saat açık bir çağrı merkezidir. Birçok sorunun cevabını Pegasus çağrı merkezinden 0850 250 67 02 numaralı telefondan bulabilirsiniz. Bilet satışları, rezervasyon işlemleri, iptaller, yorumlar, öneriler, şikayetler ve sorular bu numaradan müşteri temsilcilerine gönderilebilir.

Uçak rötarı ne kadar sürer?

Havayolu şirketinin size sunmak zorunda olduğu olanaklar uçuşunuzun türüne ve yaşanan gecikmenin süresine göre değişiklik gösterebiliyor. 15 – 60 dk.

Havacılıkta yolcu nedir?

Havacılıkta yolcu, uçak bileti satın alarak uçaktaki belirli koltukları kiralayıp hizmet satın alan kişileri ifade eder.

THY nereye şikayet edebilirim?

0212 444 08 49 da THY call center numarasıdır.

Ticari ve Teknik nedenlerle uçağın iniş kalkış yapması sonucunda yapılan Duraklamalara ne ad verilir?

3.3. Transit ve Stopover Ticari ve teknik nedenlerle uçağın iniş kalkış yapması sonucunda yapılan duraklamalara transit duraklama adı verilir. Söz konusu duraklamada kalkış ve varış noktaları değişmediği için yolculara yeni bir sefer numarası, koltuk ve biniş kartı verilmez.

Pegasus 1 BolPuan kaç TL?

flypgs.com ve diğer kanallardan satın alınan biletlerde ise her 1 TL'lik harcamanıza 1 BolPuan kazanırsınız. Örneğin 100 TL'lik bir uçuş bileti aldınız. Uçuşu gerçekleştirdiğinizde bu bileti mobil uygulamalardan almışsanız 200 BolPuan, flypgs.com ya da diğer kanallardan almışsanız 100 BolPuan kazanırsınız.

Pegasus Genel Müdürlük nerede?

İstanbul, Türkiye Pegasus Hava Yolları/Genel merkezi

Ucak en fazla kaç saat rötar yapabilir?

a) 1500 kilometreden (1500 km dâhil) daha kısa ve iç hatlardaki uçuşlar için iki saat veya daha fazla, b) 15 (3500 km dahil) kilometre arası uçuşlar için üç saat veya daha fazla, c) 3500 kilometreden daha uzun uçuşlar için dört saat veya daha fazla.”

Uçak neden geç iner?

Yaşanan rötarların önemli bir bölümü uçağın havalanacağı veya iniş yapacağı havalimanında etkili olan elverişsiz hava koşulları kaynaklıdır. Uçuş ekibi uçuştan önce hava koşulları ile ilgili bilgi alır ve eğer hedef havalimanında şartlar uygun değilse uçuş ertelenir. Bu da en az 2 saatlik bir gecikmeye neden olur.

Yolcu hizmetleri nelerdir?

Yolcu hizmetleri, gelen yolcunun karşılanması, bagaj alım sahasına ve terminal çıkışına yönlendirilmesi; giden yolcunun uçuşa kabulü ve bagaj işlem süreçlerini yönetir. Ayrıca kayıp ve hasarlı bagaj sorunu ile engelli yolculara hizmet verilmesi de yer hizmetlerinin yolcu tarafındaki iş tanımı içerisinde yer alır.

Yardımcı pilota ne denir?

Uçağı fiili kullanan kişiye pilot derken, hava trafik kontrolünü sağlayan ve kaptan pilota yardımcı olan pilota ise yardımcı pilot denir.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü nerede?

İstanbul, Türkiye Türk Hava Yolları/Genel merkezi

THY WhatsApp hattı var mı?

Türk Hava Yolları WhatsApp Hattı maalesef bulunmamaktadır. ulaşabilirsiniz.

Ticari veya teknik nedenlerle yapılan Duraklamalara ne denir?

Ticari ve teknik nedenlerle uçağın iniş kalkış yapması sonucunda yapılan duraklamalara transit duraklama adı verilir. Söz konusu duraklamada kalkış ve varış noktaları değişmediği için yolculara yeni bir sefer numarası, koltuk ve biniş kartı verilmez.

Ticari öneme sahip olan yolcuya ne ad verilir?

CIP YOLCU: Önemli iş adamı, Ticari öneme haiz kişi.