Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır aç mı tok mu?

İçindekiler:

  1. Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır aç mı tok mu?
  2. Ertesi gün hapı kaç tane içilmeli?
  3. Ertesi gün hapı tok mu?
  4. ERTES72 kaç defa kullanılır?
  5. Ella içtikten kaç gün sonra adet olunur?
  6. Ertesi gün hapı 1 ayda 2 kez kullanılırsa ne olur?

Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır aç mı tok mu?

Ertesi gün hapı kullanımı basittir.
  1. 1 tablet su ile birlikte korunmasız ilişkiden sonra olabildiğince çabuk alınmalıdır. Korunmasız ilişkiden sonra mümkün olan en kısa süre içerisinde alınması tavsiye edilir.
  2. Yemeklerden önce veya sonra alınabilir.
  3. Menstural dönemin herhangi bir evresinde alınabilir.

Ertesi gün hapı kaç tane içilmeli?

Ertesi gün hapları korunmasız cinsel ilişkinin ardından, olabildiğince kısa sürede alınması gerekirken, en geç 72 saat içerisinde alınmalıdır. İlaç kutusunda iki adet tablet bulunur. Bu tabletler aynı anda içilmelidir.

Ertesi gün hapı tok mu?

Hormonal acil kontrasepsiyon (Ertesi gün hapı), ilk 72 saat içerisinde uygulanmalıdır. İlk dozu almadan 1 saat önce antiemetik alınması ve tok karına alınması bulantı ve kusmayı azaltacaktır. 12 saat sonra doz tekrarlanır. İlk ya da ikinci dozdan sonraki ilk 2 saatte kusma olursa, doz tekrarlanır.

ERTES72 kaç defa kullanılır?

Korunmasız cinsel temastan sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar iyi çalışır. yok ise, ERTES72'den iki doz kullanabilirsiniz. Halihazırda doğum kontrol hapı gibi bir düzenli korunma yöntemi kullanıyorsanız, bunu düzenli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ella içtikten kaç gün sonra adet olunur?

Ertesi gün hapı aldıktan sonra 3-4 hafta içerisinde adet görmezseniz, gebelik testi yapmanız faydalı olacaktır. Ertesi gün hapları adet döngünüzü etkileyebileceği için adetiniz gecikebileceği gibi erken de gelebilir. Bununla birlikte ertesi gün hapı aldıktan sonra adet bir hafta önce ya da bir hafta sonra gelir.

Ertesi gün hapı 1 ayda 2 kez kullanılırsa ne olur?

Yani ertesi gün hapının bir adet döngüsü içerisinde birden fazla kullanımı epey sakıncalı. Zira tek alımı dahi yüksek dozda hormon takviyesi yaptığı için iki kez alımı daha fazla zarar oluşturabilir. Adet döngünüz alt üst olacağı için ilerleyen süreçlerde gebelik düşünmeniz durumunda da sıkıntı yaşayabilirsiniz.