2021 yılı egzoz muayene ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2021 yılı egzoz muayene ücreti ne kadar?
  2. Egzoz emisyon ölçümü kaç TL?
  3. Egzoz muayenesinin cezası var mı?
  4. Eksoz muayene kaç yılda bir yapılır?
  5. Egzoz emisyon ölçümü zorunlu mu?
  6. Egzoz muayenesi ne zaman yapılır?
  7. Araç muayenesine kaç saat önce gidilir?

2021 yılı egzoz muayene ücreti ne kadar?

2021 yılında egzoz muayene ücreti KDV dâhil 90 liradır. Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa % ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.

Egzoz emisyon ölçümü kaç TL?

Egzoz Gazı Emisyon ölçümü tarihi itibariyle KDV dahil 90 TL'dir.

Egzoz muayenesinin cezası var mı?

Çevreyi ilgilendiren cezalar bir hayli yüksektir. Ceza miktarı yüksek iken egzoz emisyon ölçümü ücreti katma değer vergisi dahil 90 TL olarak uygulanacak. Egzoz muayenesi cezası 2021 yılı itibariyle 2067 TL olarak uygulanacak. Yüklü miktarda ceza ödememek adına mutlaka Egzoz muayenesi yaptırmayı önemsemelisiniz.

Eksoz muayene kaç yılda bir yapılır?

Egzoz gazı emisyon ölçümü; - Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir, - Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz emisyon ölçümü zorunlu mu?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜVTÜRK'ün ortak çalışmaları neticesinde yeni yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm motorlu taşıtlar için egzoz emisyon ölçümü zorunludur. Yaptırılmadığı takdirde araçlar "ağır kusurlu" sayılmaktadır.

Egzoz muayenesi ne zaman yapılır?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Araç muayenesine kaç saat önce gidilir?

Araç muayenesinden en az yarım saat önce TÜVTÜRK istasyonunda bulunmanız ise, önceden yapılması gereken işlemler için yeterlidir.