Sigara en çok neye zarar verir?

İçindekiler:

  1. Sigara en çok neye zarar verir?
  2. Sigaranın insan sağlığına zararları nelerdir?
  3. Sigara vücuda ne yapar?
  4. Sigaranın Vücudumuzdaki hangi organlara zarar verdiğini işaretleyiniz?

Sigara en çok neye zarar verir?

Sigaranın en çok neden olduğu hastalıklar kalp ve akciğer hastalıklarıdır. Kalp ve akciğer dışında diğer bütün organlara zararı dokunulduğu bilinmektedir. Dünyada sigara kullanımı çok yaygındır.

Sigaranın insan sağlığına zararları nelerdir?

Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır. Pankreas kanseri riski artar. Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.

Sigara vücuda ne yapar?

Sigaranın hayatımızda ve vücudumuzda yaptığı olumsuz etkileri sıralayacak olursak, bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku olması, cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri, dişlerde kirli ve pis görünüm ve dişeti hastalıkları, ağız ve yutakta tat alma eksikliği, ağız, yutak, gırtlak, nefes borusu, akciğer, mide , ...

Sigaranın Vücudumuzdaki hangi organlara zarar verdiğini işaretleyiniz?

"Sigara üst solunum yolları, kulak burun boğaz rahatsızlıkları, gırtlak ve akciğer kanseri, mide bağırsak kanamaları ve kanseri, genital organlar, kadın doğum kanserleri, kalp damar sistemi tahribatı ve tıkanıklıkları, beyin damar sistemi ve cillte kırışıklık gibi zararlara yol açıyor.