Cumhurbaşkanı hakkında Meclis soruşturması açılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Cumhurbaşkanı hakkında Meclis soruşturması açılabilir mi?
  2. TBMM hangi hallerde savaş ilanına karar verebilir?
  3. Bankada ne yapılır?
  4. Bankalar parayı nereden bulur?
  5. Bankalar ne iş yapar?
  6. Bankanın temel işlevi nedir?
  7. Banka çalışanına ne denir?

Cumhurbaşkanı hakkında Meclis soruşturması açılabilir mi?

Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir.

TBMM hangi hallerde savaş ilanına karar verebilir?

Meclis kararı gerekiyor Anayasa'ya göre savaş hali ilanına TBMM karar verebiliyor. Anayasa, TBMM'nin bu yetkisini sınırsız kullanmasına izin vermiyor ve ancak 'milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde' savaş ilan edilebileceğini hükme bağlıyor.

Bankada ne yapılır?

Banka, faizle para alınıp verilebilen, kredi, iskonto, kambiyo işlemleri yapan, kasalarında para, değerli belge, eşya saklayan ve bunun dışındaki diğer ticari, finansal ve ekonomik etkinliklerde bulunan kuruluşlara denir. Banka kelimesi İtalyanca banca kelimesinden Türkçeye geçmiştir.

Bankalar parayı nereden bulur?

Bankalar belirli bir maliyetle parayı kaynağından alıp onun üstüne “spread” denen faiz karını koyarak kredi olarak satarlar. Bu faiz farkından elde edilen gelir “faiz geliri” olarak ifade edilir. Örnekle açıklamak gerekirse, bir banka yıllık %10 mevduat faiziyle 100,000 TL mevduat alsın.

Bankalar ne iş yapar?

Banka, mevduat kabul eden, bu mevduatı en verimli şekilde çeşitli kredi işlemlerinde kullanmak amacını güden veya faaliyetlerinin esas konusu düzenli bir şekilde kredi almak ya da kredi vermek olan ekonomik bir kuruluştur.

Bankanın temel işlevi nedir?

Bankalar para ticareti yapan kuruluşlardır. Temel işlevleri mevduat toplamak ve kredi açmaktır. Bankaların belirli bir süre için geri verme vaadi ile faiz karşılığında kişi ya da kuruluşlara verdiği para, kredidir. Kredi, güvene dayanan bir işlemdir.

Banka çalışanına ne denir?

Bankada çalışan kişiye memur denir.