Hz isa kimdir hangi dinin peygamberidir?

İçindekiler:

  1. Hz isa kimdir hangi dinin peygamberidir?
  2. Hz isa çarmıha kim gerdi?
  3. Pergeli kim icat etti?
  4. Koordinat sistemini keşfeden ünlü matematikçi kimdir?
  5. Apollonius un konik kesitleri nelerdir?

Hz isa kimdir hangi dinin peygamberidir?

İslam'da Meryem oğlu İsa, Mesih'tir, Allâh'ın Kelimesidir, Rûhullah'tır, bir râsuldür, beş ulu'l-azm peygamberden biridir. Ayrıca Müslümanlar İncil'in İsa'ya vahiy yoluyla indirilen kutsal bir kitap olduğuna inanırlar. İsa, Tanrı da değildir, Allah'ın oğlu da değildir. Allah'ın izniyle çeşitli mucizeler göstermiştir.

Hz isa çarmıha kim gerdi?

Sahabeden İbni Abbas der ki: Yahudi hakiminin adamı Filtiyabus, İsa' yakalamak üzere bulunduğu yere girince, melekler İsa Mesih'i göğe kaldırdı. Arkadan gelenler Filtiyabus'u İsa'ya benzetip çarmıha gerdiler.

Pergeli kim icat etti?

Yazılı kaynaklara göre; 'Koni Kesitleri' ilk kez eski Yunan'da ortaya çıkmıştır. MÖ 350 yıllarında yaşamış olan Menaechmus'un Koni Kesitleri'ni ilk kez kullanan kişi olduğu kabul edilir. Ancak Koni Kesitleri üzerine ilk sistematik çalışmayı yapan Pergeli Apollonius'tur.

Koordinat sistemini keşfeden ünlü matematikçi kimdir?

de Apollonius'dur.

Apollonius un konik kesitleri nelerdir?

Apollonius, elbette, genellikle dolambaçlı bir dille tanımladığı konik kesitleri aklında tutuyor: "aynı düzlemdeki bir eğri" bir daire, elips veya paraboldür, "aynı düzlemdeki iki eğri" ise bir hiperbol. Kiriş, iki uç noktası şeklin üzerinde olan düz bir çizgidir; yani şekli iki yerden keser.