Akşam namazının farzı nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Akşam namazının farzı nasıl kılınır?
  2. Vitir namazının farzı nasıl kılınır?
  3. Ikindi namazının farzı nasıl kılınır?
  4. Öğle namazının farzı nasıl kılınır?
  5. Ogle namazinin Farzinda hangi dualar okunur?

Akşam namazının farzı nasıl kılınır?

Akşam Namazı Farzının 1. Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir: "Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir.

Vitir namazının farzı nasıl kılınır?

– "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar.

Ikindi namazının farzı nasıl kılınır?

BİRİNCİ REKAT İlk rekâtta ikindi namazının farzını kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.

Öğle namazının farzı nasıl kılınır?

BİRİNCİ REKAT "Niyet ettim Allah rızası için Öğle namazının dört rekat farzını kılmaya" diye niyet edilir"Allahu Ekber" diyerek Tekbir alınır ve namaza başlanır. Subhaneke okunur. Euzü-besmele çekilir. Fatiha suresi okunur.

Ogle namazinin Farzinda hangi dualar okunur?

Öğle Namazının Farzının 2. Besmele çekilir: "Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure okunur: (Kuran ı Kerimden en az üç ayet okunur). "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.