Küratör ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Küratör ne demek TDK?
  2. Küratör nedir ne iş yapar?
  3. Küratör olmak için hangi bölüm?
  4. Veri Küratörlüğü ne demek?
  5. Küratör nasıl olunur?
  6. Retrospektif sergi ne demek?
  7. Küratoryal nedir?
  8. Küratör nasıl bir meslektir?
  9. Steam küratör nasıl olunur?
  10. Retrospektif bakış ne demek?
  11. Retrospektif eser nedir?
  12. Sanat küratörü nasıl olunur?
  13. Dijital küratörlük ne demek?
  14. Retrospektif çalışma ne demek?
  15. Retrospektif Değerlendirme Nedir?
  16. Prospektif araştırma nedir?
  17. Retrospektif gözlemsel yöntem nedir?
  18. Retrospektif kohort çalışma nedir?
  19. Agile retrospektif nedir?
  20. Retrospektif ve prospektif ne demek?

Küratör ne demek TDK?

a. Müze, kütüphane, sergi, hayvanat bahçesi vb.ni yöneten ve etkinliklerini düzenleyen yetkili kimse. küratör, 7 karakter ile yazılır.

Küratör nedir ne iş yapar?

Küratör (Latince: curatus; İngilizce: curator), bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticisidir. Çağdaş sanat bağlamında küratör, sergi düzenleyicisi anlamında kullanılır.

Küratör olmak için hangi bölüm?

Ülkemizde henüz küratörlük için ayrı bir üniversite bölümü bulunmamaktadır. Ancak iletişim fakültelerinden, radyo-tv-sinema bölümünden, resim ve heykelcilik gibi bölümlerden mezun olanlar bu mesleği icra edebilir.

Veri Küratörlüğü ne demek?

Kürasyon süreçlerini gerçekleştirmekle yükümlü profesyonelleri tanımlamak için kullanılan dijital küratör, dijital nesneleri ve dijital koleksiyonları uzun süreli erişim, koruma, paylaşım, bütünlük, özgünlük ve yeniden kullanım için yönetebilen kişiler anlamına gelmektedir.

Küratör nasıl olunur?

Nasıl Küratör Olunur? Küratörler en az bir Master derecesi kazanmalıdır. Ancak Master derecesi kazanmak ve kendi başınıza hareket etmek için önce bir lisans derecesi almanız gerekir. Çoğu işveren, müze çalışmaları, sanat, tarih, arkeoloji, antropoloji ve diğer benzer alanlarda bir derece kazanmanızı tercih eder.

Retrospektif sergi ne demek?

Görsel sanatlarda retrospektif, bir sanatçının kariyeri boyunca yaratmış olduğu eserlerden derlenmiş sergilere denir. Sinemada ise, bir yönetmen veya oyuncuyu iyi bir şekilde temsil ettiği düşünülen seçmece filmlerdir.

Küratoryal nedir?

Bu kavramdan çıkış ile küratör, yaşadığı çağa ait sorular soran ve yaşam ile sanat arasında sınırların olabildiğine eridiği günümüzde, sanat aracılığıyla yaşamın, yaşam aracılığıyla sanatın ardındaki verileri bulup çıkarmaya çalışan kişidir (Antmen 2001: 102; Pollak 2001:112-113).

Küratör nasıl bir meslektir?

Küratör, bir kurum içindeki tarihi öğeler ve sanat eserleri dahil koleksiyonları denetleyen kişidir. Müzeler, tarihi yerler, botanik bahçeleri, hayvanat bahçeleri ya da akvaryumlar için çalışabilirler. ... Diğer yandan öğrencileri çeşitli tarihi zaman dilimleri ve eserleri hakkında da bilgilendirebilir.

Steam küratör nasıl olunur?

Nasıl Steam Küratörü olabilirim? Herhangi bir Steam Topluluğu grubu bir küratör olabilir. Varsayılan olarak tüm grupların yöneticileri küratör olarak öneri yapma yetkisine sahiptir. Başlamak için yönetici olduğunuz Steam Topluluğu grubuna gidin ve 'Küratör' sekmesine tıklayın.

Retrospektif bakış ne demek?

Retrospektif (İngilizce 'retrospective' ve Latince retrospectare, "geriye bakmak") genel olarak meydana gelmiş olayların gerisine, geçmişine bakmak anlamına gelir.

Retrospektif eser nedir?

Sanatta Retrospektif Herhangi bir sanatçının geçmişte yaptığı eserlerin bir sergide sergilenmesi de retrospektif sanat olarak tanımlanmaktadır. Retrospektif sanatta, sanatçının eserleri derlenir ve eserler sanatçının geçmiş dönemi ile bugünü arasındaki farkları gösterecek şekilde sergilenir.

Sanat küratörü nasıl olunur?

Nasıl Küratör Olunur? Küratörler en az bir Master derecesi kazanmalıdır. Ancak Master derecesi kazanmak ve kendi başınıza hareket etmek için önce bir lisans derecesi almanız gerekir. Çoğu işveren, müze çalışmaları, sanat, tarih, arkeoloji, antropoloji ve diğer benzer alanlarda bir derece kazanmanızı tercih eder.

Dijital küratörlük ne demek?

Yaşam döngüsü boyunca dijital verilerin muhafazasını, erişilebilir olmasını, yeniden kullanılmasını ve değerinin korunmasını sağlayan dijital küratörlük, dijital dünyanın anlamlı veri dağlarının gelecekte de yaşatılmasını öngören çabaları içermektedir.

Retrospektif çalışma ne demek?

Hasta- ların zaman içinde ileriye yönelik izlenmesine prospektif ko- hort çalışmaları denir. Sonuçlar araştırma başladıktan sonra elde edilir. Araştırmacının belli bir noktadan geçmiş zamana doğru kohort deneklerini izlemesine ise retrospektif kohort çalışmaları denir.

Retrospektif Değerlendirme Nedir?

Geçmişe dönük puanlama, primin poliçe döneminde meydana gelen zararlardan doğrudan etkilendiği bir sigorta fiyatlandırma yöntemidir. Sigortalı, öngörülen zararlara dayanarak geçici bir prim öder. Geçmişe dönük puanlama, işçi tazminatı sigortasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Prospektif araştırma nedir?

Prospektif grup çalışması veya Prospektif araştırma, çıkan olguların benzer özelliklerinden yola çıkarak, bir olgunun( örn. hastalığın) sebebini, yayılışını vb. nedenleri araştırma türüdür. Prospektif, İngilizce dilinde gelecekteki bir olayın anlatılmasında kullanılan zaman biçimi.

Retrospektif gözlemsel yöntem nedir?

Katılımcıların tamamına geçmişte bu etmene maruziyetleri sorularak, vaka ve kontrol gruplarındaki kişiler için prevalans belirleniyor. Katılımcılara geçmişe yönelik sorular sorularak geçmiş alışkanlıklarının irdelenmesine “retrospektif yöntem” adı verilmektedir.

Retrospektif kohort çalışma nedir?

Retrospektif Kohort Araştırmaları: Kayıtlardan geriye dönük izlemeler yapılan araştırmalardır. İki yaklaşım birlikte kullanılabilir; Belirlenmiş olan kohort, bir süre kayıtlardaki bilgileri ile retrospektif olarak izlenir, daha sonra bu kohorttan sağ kalan/bulunabilenler ileriye dönük biçimde izlenebilir.

Agile retrospektif nedir?

Agile retrospektifi , yada Scrum'da söylendiği üzere Sprint Retrospektifi, takımların çalışma şekillerini ortaya koydukları ve yaptıklarında sürekli daha iyi olabilmek için kullandıkları bir uygulamadır.

Retrospektif ve prospektif ne demek?

Hasta- ların zaman içinde ileriye yönelik izlenmesine prospektif ko- hort çalışmaları denir. Sonuçlar araştırma başladıktan sonra elde edilir. Araştırmacının belli bir noktadan geçmiş zamana doğru kohort deneklerini izlemesine ise retrospektif kohort çalışmaları denir.