Tramer nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tramer nedir ne işe yarar?
  2. Tramer nereden sorgulanır?
  3. Tramer hasar kaydı ne demek?
  4. Tramer sorgulama kaç para?
  5. Tramere neler işlenir?
  6. Araçta hasar kaydı olunca ne oluyor?
  7. Hasar kaydı ve Tramer aynı mı?
  8. Tramer nasıl işlenir?
  9. Tramer kaydında ne yazar?
  10. Araç hasar kaydı neye göre belirlenir?
  11. Araç kimin üzerine kayıtlı?
  12. Bedelsiz hasar kaydı ne demek?

Tramer nedir ne işe yarar?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

Tramer nereden sorgulanır?

Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını Turkcell, Türk Telekom, Vodafone "5664"e mesaj atarak sorgulayabilirler.

Tramer hasar kaydı ne demek?

TRAMER, "Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi" kurumunun kısaltması olarak kullanılan bir ifadedir. ... TRAMER sorgulaması yapılarak bir araca ait sigorta işlemleri görülebilir. Bunun yanı sıra bir aracın ağır bir hasarı olup olmadığı da kontrol edilebilir, araç hasar kaydı ve kaza bilgileri takip edilebilir.

Tramer sorgulama kaç para?

Esaslar. 5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 11,00 TL'dir.

Tramere neler işlenir?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

Araçta hasar kaydı olunca ne oluyor?

Hasar kaydı bir aracın başından geçmiş olan kazalar neticesinde araçta ortaya çıkan hasarların tamamını ifade eder. Bu hasarlar sigorta şirketleri tarafından yaptırılmakta ve kullanıcıya teslim edilmekte olup, aracın görünümünde herhangi bir sorun olmasa dahi mevcut hasar kayıtlara geçmektedir.

Hasar kaydı ve Tramer aynı mı?

Hasar kaydı; ikinci el bir aracın kullanıldığı dönem içerisinde kaza sonrası ufak çaplı tamir, değişen parça ve boya gibi işlemlerini içerir. Bu bilgiler, devlete bağlı olan ve kısaca Tramer denilen Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sisteminde kayıt altına alınır.

Tramer nasıl işlenir?

Tramer kaydını kontrol etmek isteyenler, SMS servisleri aracılığıyla istedikleri aracın tramer kaydına bakabilirler. Yapılacak bu sorgulama ile aracın geçmişte herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı öğrenilebilir. Sorgulama yaptırmak için araç plakası yazılarak 5664'e kısa mesaj göndermek yeterlidir.

Tramer kaydında ne yazar?

Plaka, şasi no, motor no, vergi kimlik no gibi bilgileri girerek aracın hasar kaydına ulaşabilirsiniz.

Araç hasar kaydı neye göre belirlenir?

Kaydın belirlenmesi için eksperin raporlaması önem taşır. Hasarın değeri aracın kazaya karıştığı tarihteki piyasa değerini karşılıyorsa veya daha üst seviyede ise araç kayıtlara ağır hasarlı olarak geçer. Eğer aracın piyasa değeri sigorta şirketi tarafından sürücüye ödenirse araç pert olarak trafikten çekilir.

Araç kimin üzerine kayıtlı?

Plaka sorgulama numarası ne? Araç plaka bilgilerini sorgulamak için 5664 numarasını kullanabilirsiniz. Böylece kısa bir süre içerisinde plaka numarasından sorgulama işlemi yaptırabilirsiniz. Yine plaka kimin adına kayıtlı olduğunu öğrenmek konusunda da pratik bir yol bulmuş olursunuz.

Bedelsiz hasar kaydı ne demek?

Kaza yapan araçların hasarları raporlarda bedelli ve bedelsiz olarak ikiye ayrılır. ... İki araç kaza yaptığı zaman kusurlu olan aracın sigortası diğer kazazedenin masraflarını da öder. Bu durum bedelsiz ağır hasar olarak kayıtlara yansır.