Muğla Menteşe nereye yakın?

İçindekiler:

  1. Muğla Menteşe nereye yakın?
  2. Muğla Menteşe denize yakın mı?
  3. Muğla Menteşe nüfusu kaç?
  4. Muğla Menteşe merkez ilçe mi?
  5. Menteşe bölgesi neresi?
  6. Menteşe nereye bağlı?
  7. Muğla merkez nüfusu ne kadar?
  8. Muğla Hangi şehre yakın?
  9. Muğla'nın kaç tane merkez ilçesi var?
  10. Kaz Dağları kırık mı kıvrım mı?
  11. Menteşe Belediyesi nereye bağlı?
  12. Muğla'nın en güzel koyu hangisi?
  13. Menteşe nerenin kazası?
  14. Muğla merkez nüfusu kaç 2020?
  15. Muğla nüfusu kaç 2021?
  16. Muğla'nın en güzel yeri neresi?
  17. Muğla'nın hangi ilçeleri Akdeniz?
  18. Muğlanın Hangi ilçesi?

Muğla Menteşe nereye yakın?

İlçemiz doğuda Denizli ili, Batıda Milas ilçesi, Kuzeyde Kavaklıdere ve Yatağan ilçeleri ve Güneyde Ula, Köyceğiz ilçeleri ve Ege Denizi ile çevrilidir.

Muğla Menteşe denize yakın mı?

Yazların serin ve kışların soğuk geçtiği Menteşe, deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 655 metredir. ... Hemen herkes Muğla denilince denize kıyısı olduğunu düşünüyor. Hâlbuki denize en yakın noktası Ula ilçesi sınırları içerisinde bulunan Akyaka.

Muğla Menteşe nüfusu kaç?

Menteşe nüfusu 2020 yılına göre 113.141. Bu nüfus, 57.071 erkek ve 56.070 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,44 erkek, I,56 kadındır.

Muğla Menteşe merkez ilçe mi?

Büyükşehirin metropol ilçesi Menteşe'dir.

Menteşe bölgesi neresi?

Menteşe Yöresi Muğla'nın Merkez ilçesi olarak bilinir. Aynı zamanda Denizli ili, Milas ilçesi, Kavaklıdere ve Yatağan ilçeleri ile de komşu bir yöredir.

Menteşe nereye bağlı?

Menteşe, Muğla
Menteşe
İlçe
Muğla'nın Türkiye'deki yeri
ÜlkeTürkiye
İlMuğla
15 satır daha

Muğla merkez nüfusu ne kadar?

Merkez nüfusu 2020 yılına göre 99.158. Bu nüfus, 50.026 erkek ve 49.132 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,45 erkek, %49,55 kadındır.

Muğla Hangi şehre yakın?

Muğla ili Türkiye'nin güneybatısında yer alan bir ildir. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri komşu şehirlerdir. Türkiye'nin en uzun olan kıyı şeridi Muğla ilindedir.

Muğla'nın kaç tane merkez ilçesi var?

Muğla'nın 13 ilçesi bulunmaktadır. Bununla beraber en büyük üç ilçe; Milas, Bodrum ve Fethiye olarak belirlenmiştir. En küçük üç ilçe ise; Ula, Datça ve Kavaklıdere'dir.

Kaz Dağları kırık mı kıvrım mı?

Menteşe Dağları, Ege Bölgesinin ve Büyük Menderes Nehri'nin güneyinde bulunan dağ grubu. Kıyı Ege dağlarının aksine Doğu-batı yönlü değil, GD-KB yönlü uzanırlar. Tektonik kırılma ile oluşan dağlar birer horsttur.

Menteşe Belediyesi nereye bağlı?

Menteşe, Muğla
Menteşe
İlçe
Muğla'nın Türkiye'deki yeri
ÜlkeTürkiye
İlMuğla
15 satır daha

Muğla'nın en güzel koyu hangisi?

Kargıcak Koyu Yukarıdan BakışMuğla'nın Dalyan beldesi sınırları içinde yer alan Kargıcak Koyu, el değmemiş doğası ile Muğla'nın bakir kalabilmiş en güzel koylarından biridir.

Menteşe nerenin kazası?

Menteşe Muğla ilinin bir ilçesidir. Eski zamanlardan bu yana medeniyetlere ev sahibi yapmış bir ilçedir. Tarihi kesin olarak bilinmese de Tarihi M.Ö.

Muğla merkez nüfusu kaç 2020?

Merkez nüfusu 2020 yılına göre 99.158. Bu nüfus, 50.026 erkek ve 49.132 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,45 erkek, %49,55 kadındır.

Muğla nüfusu kaç 2021?

Muğla Nüfusu 2021 Muğla 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 1.015.229. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Muğla 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Muğla'nın en güzel yeri neresi?

Bodrum. Muğla'nın ve ülkemizin en gözde tatil yerlerinden olan Bodrum bu anlamda her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Ege'nin kalbi olarak anlatılan Bodrum muhteşem doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

Muğla'nın hangi ilçeleri Akdeniz?

orta · 5. Muğla, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dördüncü şehri. 2020 itibarıyla 1.000.773 nüfusa sahiptir. Ege Bölgesi'nde, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye, Marmaris, Milas, Datça ve Bodrum gibi tatil yöreleri ile ünlü bir yerleşim yeridir.

Muğlanın Hangi ilçesi?

Muğla ilinde 13 adet ilçe bulunmaktadır. Muğla illeri şu şekilde sıralanabilir; Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'dır. Muğla Hangi Bölgede? Muğla ili Türkiye'nin güneybatısında yer almaktadır.