Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Artı eksi zıt anlamlı mı?
  3. Nazik kelimesinin zıt anlamlısı ne?
  4. Eksik eş anlam nedir?
  5. Eksik eş anlamlı kelimesi nedir?
  6. Doğu kelimesinin zıt anlamı nedir?
  7. Üzgün kelimesinin zıt anlamlısı ne?
  8. Seyrek ve sık eş anlamlı mı?
  9. Son kelimesinin zıt anlamı nedir?
  10. Barış kelimesinin zıt anlamı nedir?
  11. Eksik ve noksan eş anlamlı mıdır?
  12. Ödül kelimesinin eş anlamı nedir?
  13. Noksan eksik eş anlamlı mı?
  14. Doğu batı kelimeleri zıt mıdır?
  15. Aydınlık kelimesinin zıt anlamı nedir?
  16. Çıkış kelimesinin zıt anlamı nedir?
  17. Güzel zıt anlam nedir?

Eksik kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Eksik, çok sayıda anlama sahip olduğu gibi aynı oranda zıt anlama da sahiptir. Bu bağlamda; fazla, bütün ve tam sözcükleri eksik ile karşıt anlama gelmektedir. Bu kavramların tümü en genel haliyle “eksiksiz” manasına gelmektedir.

Artı eksi zıt anlamlı mı?

Pozitif kelimesinin zıt anlamlısı negatif kelimesidir. Tam anlamı ile pozitif ve negatif zıt anlamlar taşımaktadır. Pozitif artı iken, negatif eksi yöndedir. Pozitifin zıt anlamlısı olan negatif olumsuz demektir.

Nazik kelimesinin zıt anlamlısı ne?

Özellikle Anadolu'da yaygın olarak kullanılan nobran sözcüğü de nazik ile zıt anlamlıdır. Bugün, Türkçe dersinde ''nobran kelimesinin anlamını öğrendik.

Eksik eş anlam nedir?

Eş anlamlı kelimeler okunuşları ve yazılışları birbirinden farklıdır. Fakat anlam bakımından aynı kelimelerdir. Eksik kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Kelimenin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi ise noksan ve az kelimeleridir.

Eksik eş anlamlı kelimesi nedir?

TDK'ya Göre Eksik Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bakıldığında eksik eş anlamlısı 'noksan' ve 'az' kelimeleri karşımıza çıkıyor. Bu kelimelerin yanı sıra aynı zamanda; yarım yamalak, kusurlu ya da yetkinsiz gibi sözcükleri de kullanmak mümkün.

Doğu kelimesinin zıt anlamı nedir?

isim, eskimiş, Batı, günindi.

Üzgün kelimesinin zıt anlamlısı ne?

Üzgün kelimesinin zıt anlamlısı yukarıda da belirttiğimiz üzere mutlu kelimesidir.

Seyrek ve sık eş anlamlı mı?

Sık sözcüğüne karşılık olarak zıt anlamlı şekilde, 'seyrek' kelimesini amaca uygun farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Tam tersi olarak seyrek sözcüğü birbirine çok uzak olan veya belirli aralık bulunan durumlar için seyrek denir.

Son kelimesinin zıt anlamı nedir?

SON ZIT ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Son kelimesinin zıt anlamlısı ilk, sonsuzluk, önce, başlangıç, baştır. Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Son kelimesi bitmişlik anlamını taşır.

Barış kelimesinin zıt anlamı nedir?

Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Barış kelimesinin eş anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır. Zıt anlamlı kelime bir kelimenin karşıtı, tam tersi anlamına gelen, o kelimenin ifade edilmemesidir.

Eksik ve noksan eş anlamlı mıdır?

Eş anlamlı kelimeler okunuşları ve yazılışları birbirinden farklıdır. Fakat anlam bakımından aynı kelimelerdir. Eksik kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Kelimenin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi ise noksan ve az kelimeleridir.

Ödül kelimesinin eş anlamı nedir?

Ödül kelimesinin sadece bir tane eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. TDK'ya göre ödül kelimesinin eş anlamlısı mükafattır. Bir başarı karşılığında verilen armağan anlamına gelen ödül kelimesi yerine mükafat kelimesinin kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Noksan eksik eş anlamlı mı?

Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş kelimeler de denilebilmektedir. Eksik kelimesinin eş anlamlısı noksan ve az sözcüğüdür.

Doğu batı kelimeleri zıt mıdır?

Zıt anlam bir kelimenin tam olarak karşıt halidir. Tam olarak onun anlamına zıt gelen kelimeye zıt anlam denir. Batı kelimesinin zıt anlamlısı doğu kelimesidir. Birbirlerine yön olarak da tam zıt yönlerdir.

Aydınlık kelimesinin zıt anlamı nedir?

Aydınlık kelimesinin zıt anlamı; karanlıktır. Aydınlık kelimesiyle karanlık kelimesi birbirinin zıddı olarak belirtilmiştir. Bu iki kelimenin bir arada kullanıldığı örnek cümle ise; - Karanlığın sonu her zaman aydınlıktır.

Çıkış kelimesinin zıt anlamı nedir?

Girişin Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? Girişin karşıt anlamı olan kelime çıkış kelimesidir. Her girişi olan bir binanın bir çıkışı olmaktadır. Çıkış kelimesi bulunan yerden uzaklaşmak için yer alan bir yol veya yöntem olanaklarını kapsayan bir durumdur.

Güzel zıt anlam nedir?

Fakat güzel kelimesinin zıt anlamlısı çirkindir. İkisi birbirinden farklı sözcüklerdir.