Kırmızı lekeler neden olur?

İçindekiler:

  1. Kırmızı lekeler neden olur?
  2. Ayakta kırmızı lekeler ve kaşıntı neden olur?
  3. Ciltte sarı leke neden olur?
  4. Vücut da kahverengi lekeler neyin belirtisi?
  5. Güneş lekeleri zamanla geçer mi?
  6. Vücutta çıkan kırmızı benler nedir?

Kırmızı lekeler neden olur?

Her ciltte olmadığı gibi bazı ciltler böcek ısırmasına karşı aşırı bir reaksiyon gösterebilmektedir. Özellikle bazı zehirli böcek ısırmalarında vücutta yan etki olarak kırmızı lekeler oluşabilmektedir. Kırmızı lekeler böceğin ısırdığı yerde daha fazla olur ve giderek yaygınlaşır.

Ayakta kırmızı lekeler ve kaşıntı neden olur?

Ayaklardaki Kırmızı Lekelerin Nedeni Egzama Olabilir Bazı ciltlerde görülen pul pul dökülmeler, kaşıntılar yaygın bir egzama belirtisi olarak kabul edilir. Nadir olsa da bazı durumlarda egzama döküntüleri kırmızı lekelere neden olabilir. Özellikle kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde bu durum sıklıkla görülebilir.

Ciltte sarı leke neden olur?

Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu, gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda; cilt sarı bir renk alırabilir. Bunun nedeni vücutta kanda artan bilirubin maddesidir.

Vücut da kahverengi lekeler neyin belirtisi?

Doğum kontrol hapı gibi bazı ilaçların yan etkileri de ciltte kahverengi leke oluşumuna neden olabilir. Kahverengi lekelenmeler genetik yatkınlığı olan kişilerde de görülebilir. Stres, karaciğer hastalıkları, seboreik keratoz ve hormonal bozukluklarda ciltte kahverengilere sebep olabilir.

Güneş lekeleri zamanla geçer mi?

Pigmentasyon olarak tanımlanan lekeler gebelik döneminde ortaya çıkarsa gebelik maskesi olarak adlandırılır. Tedavi edilmeyen pigmentasyon kalıcıdır, kendiliğinden iyileşmez.

Vücutta çıkan kırmızı benler nedir?

Kırmızı benlere anjiyom denir. Bunlar parlak kırmızı doğum lekelerine benziyor ama aslında kan damarlarının büyümesi. Kimse buna neyin sebep olduğunu tam olarak bilmiyor ama genetik gibi görünüyor. Annenizde veya babanızda varsa, önümüzdeki yıllarda bunların cildinizde ortaya çıktığını görebilirsiniz.