Araç muayenede neler lazım?

İçindekiler:

  1. Araç muayenede neler lazım?
  2. Araç muayene ağır kusurlar nelerdir?
  3. Araç muayenesinde ilk yardım çantası ağır kusur mu?
  4. Araç muayenede yangın tüpü hafif kusur mu?
  5. Araç muayenesinde nelere bakılıyor 2020?
  6. Lpg'li araç muayenesine ne belgeler gerekir?
  7. Araç muayenesinde ağır kusurlar nelerdir 2021?
  8. Ön cam çatlağı ağır kusur mu?
  9. Ilk yardim cantasi olmadan muayeneden gecer mi?
  10. Ilk yardım çantası reflektör muayeneden geçer mi?
  11. Yangın tüpü zorunlu mu?
  12. LPG taktırınca muayene gerekiyor mi?
  13. LPG'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?
  14. Ağır kusurlu araç trafiğe çıkabilir mi?
  15. Ön cam çatlak muayeneden geçer mi?
  16. Ön cam sigorta karşılar mı?
  17. Üçgen reflektör olmadan muayeneden geçer mi?

Araç muayenede neler lazım?

Ruhsat, trafik sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir.

Araç muayene ağır kusurlar nelerdir?

Fren ve göz muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
  • ABS sisteminin çalışmaması
  • El freninin tutmaması
  • Fren diskleri ve balataların aşınma sınırına ulaşmış olması
  • Yağ kaçağı olması
  • Frenlerin tutmaması
  • Fren diskleri ve balatalarda çatlak olması
  • Sağ ve sol tekerlerde frenleme farkının 0 ve üzeri olması

Araç muayenesinde ilk yardım çantası ağır kusur mu?

Muayeneye gelmeden önce, gerekli ekipmanları mutlaka kontrol edin.Araç muayene sırasında, traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı (aracın cins ve kullanım amacına göre adet ve miktarı değişebiliyor) ve stepne ...

Araç muayenede yangın tüpü hafif kusur mu?

Buna göre minibüsler, kamyonetler ve binek araçlar için yangın tüpü kapasitesi 1 KG olmalıdır. ... Bu bağlamda araçlarda olması gereken yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması durumunda hafif kusur olarak sayılacaktır. Bu hafif kusur ise araçların muayeneden geçmemesi için bir sebep değildir.

Araç muayenesinde nelere bakılıyor 2020?

Periyodik Araç Muayenesi Sırasında Kontrol Edilen Noktalar
  • Taşıt tanıtımı
  • Fren Sistemi.
  • Direksiyon, Direksiyon sistemi.
  • Görüş Özellikleri.
  • Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi.
  • Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon.
  • Şasi ve Şasi Bağlantıları
  • Zorunlu Ekipmanlar.
Daha fazla öğe...

Lpg'li araç muayenesine ne belgeler gerekir?

Her araç için istenen standart belgeler; Ruhsat, trafik sigortası ve muayeneye götürdüğünüz araç sizin değilse Vekalet Belgesi'dir.

Araç muayenesinde ağır kusurlar nelerdir 2021?

Ağır Kusur Listesi
  • Fren sisteminde yağ kaçaklarının bulunması.
  • Frenlerin standartlar çerçevesinde tutmaması.
  • Sağ ve sol teker sisteminde fren farkının %30 ve üzeri olması.
  • ABS sistemi olan araçlarda ABS sisteminin çalışmaması.
  • El freninin tutmaması.
Daha fazla öğe...

Ön cam çatlağı ağır kusur mu?

Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.

Ilk yardim cantasi olmadan muayeneden gecer mi?

Yine yangın tüpü gibi aracınızın bagajında ilkyardım çantası olmasa dahi muayeneden geçebiliyorsunuz. Son düzenlemeler ile yangın tüpü ve ilkyardım çantası zorunluluktan çıkmış durumda. Ancak olası bir acil durum için mutlaka aracınızın bagajında bulundurmanızı öneriyoruz.

Ilk yardım çantası reflektör muayeneden geçer mi?

İlk Yardım Çantası, Üçgen Reflektör, Stepne, Yangın Söndürme Cihazı aracınızda bulundurulması gereken ekipmanlardır. Fakat muayene sırasında bunların biri yada birkaçının olmaması muayeneye engel değildir. Bu ekipmanların bulunmaması hafif kusur sayılmaktadır. Aracınız muayeneden hafif kusurlu olarak geçecektir.

Yangın tüpü zorunlu mu?

a) A sınıfı yangın çıkması muhtemel yerlerde, çok maksatlı kuru kimyevi tozlu veya sulu, ... (2) Düşük tehlike sınıfında her 500 m2, orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her 250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg'lık yangın söndürme tüpü bulundurulması gerekir.

LPG taktırınca muayene gerekiyor mi?

Aracıma LPG taktırdım; ne yapmam gerekiyor? ... Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.

LPG'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?

LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.

Ağır kusurlu araç trafiğe çıkabilir mi?

Ağır Kusurlu ve Emniyetsiz bulunan tüm araçların, mümkün olan en kısa sürede bu kusurları gidermesi gerekir. Ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş araçlardan muayenesi Ağır Kusurlu veya Emniyetsiz sonuçlanan araçların muayene raporlarına "Araç Trafiğe Açık Karayollarında Kullanılamaz" ifadesi yazılır.

Ön cam çatlak muayeneden geçer mi?

Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.

Ön cam sigorta karşılar mı?

Zorunlu trafik sigortası, herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılayarak, araç sahiplerine maddi olarak destek olur. Bu sebeple kaza esnasında cam kırılması gibi zararlar karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanır.

Üçgen reflektör olmadan muayeneden geçer mi?

Ulaştırma bakanlığı hafif ve ağır kusurları belirler . TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.