Kırk tarakta bezi olmak ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kırk tarakta bezi olmak ne anlama gelir?
  2. Hesabı kesmek ne demek?
  3. Hokka gibi oturmak ne demek?
  4. Hesap kitap ne demek?
  5. Alt üst olmak ne demek?
  6. Masraf ne demek?
  7. Kitap devirmek ne demek?
  8. Aklınla bin yaşa ne demek?
  9. Işi kitabına uydurmak ne demek?
  10. Sık dokumak ne demek?

Kırk tarakta bezi olmak ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birbirinden farklı birçok işle uğraşmak, birçok ilişkisi bulunmak, gizli ilişkileri olmak. "Ne iş yaptığı belli değil, kırk tarakta bezi bulunuyor adamın."

Hesabı kesmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Alışverişi ya da ilgiyi kesmek. "Dükkân sahibi, uzun zamandır borcunu ödemeyen müşterisinin hesabını kesti."

Hokka gibi oturmak ne demek?

Hokka gibi oturmak deyiminin anlamı ve açıklaması Dikilen elbisenin tam üzerine uyması.

Hesap kitap ne demek?

Hesap kitap yapmak deyiminin anlamı ve açıklaması Bütün ayrıntılarıyla hesap edip düşünmek. "Hesap kitap yaptım, işler biraz kötüye gidiyor." ... "Bu ay hesap kitap yapmadan hareket etmeyelim."

Alt üst olmak ne demek?

1) çok karışık duruma gelmek; 2) üzülmek, tedirgin olmak, yıkılmak: “Tasarısı birdenbire altüst olan insanlar gibi bakınıyordu.” -İ. H. Baltacıoğlu. 3) rahatsızlanmak: Yediğim yemekten midem altüst oldu.

Masraf ne demek?

a. 1. Harcanan para, gider: “Çiftlik kâhyası her sene uzun bir masraf defteri gönderir.” -H. R. Bir şeyin yapımında kullanılan gereç, harç: Bu yemeğin masrafı bol tutulmuş. ...

Kitap devirmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir veya birden çok kitabı başından sonuna kadar okuyup bitirmek. "Bilgisayar konusunda çok kitap devirdim."

Aklınla bin yaşa ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Herhangi bir sorun karşısında hemen çözüm üreten kişiye bu özelliğinin beğenildiğini belirtmek için kullanılan bir söz.

Işi kitabına uydurmak ne demek?

Kitabına Uydurmak deyiminin anlamı:Kanunî olmayan bir işi kimi boşluklardan yararlanarak kanunî imiş gibi göstermek. Yasa ve kuralların açıklarını kullanarak menfaat sağlamak. ➡Kitabına Uydurmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »İşi kitabına uydurmuşlar, çok zengin olmuşlardı.

Sık dokumak ne demek?

➡İnce eleyip sık dokumak deyiminin anlamı:Titizlik göstermek, bir şeyi en ince ayrıntılarına kadar araştırmak, gözden geçirmek. ➡İnce eleyip sık dokumak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »O kadar da ince eleyip sık dokunacak bir iş değil, kaygılanma.