Belki Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Belki Türkçe mi?
  2. Eski Türkçede ceza ne demek?
  3. Kollektif ceza ne demek?
  4. Limon Türkçe kökenli mi?
  5. Ceza çekmek nedir?
  6. Moral Türkçe kökenli mi?
  7. Normal olan nedir?
  8. Normal ne demek TDK?
  9. Normal hangi dil?

Belki Türkçe mi?

Belki kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Belki kelimesi Arapça kökenlidir. - İşte en basit bir sebep. Belki sadeliğinden tuhaf geliyor insana.

Eski Türkçede ceza ne demek?

ceza / cezâ / جزا / جزاء / جَزَا Karşılık, mukabil, ivaz. Cürüm veya günâh işleyenlere verilen azab.

Kollektif ceza ne demek?

Kollektif Ceza nın tanımı nedir ?? Kollektif cezalandırma "ceza sorumluluğunun şahsiliği" ilkesinin ihlali yani yasa dışı bir durumudur. Bir örnek verecek olursak;Suçu işleyenin yakınlarının da cezalandırılması kollektif ceza örneğidir. Bu gün kollektif ceza yönetiminin uygulandığı tek ülke Kuzey Kore'dir.

Limon Türkçe kökenli mi?

Türkçedeki limon kelimesi, Arapça ve Farsça'da aynı anlama gelen līmūn veya līmōn (ليمون) sözcüğünden alıntıdır. ... Antik çağdan beri bilinen acı limonun (citron) değişik türü olarak Avrupa ülkelerine 12. yy'da Arap ülkelerinden getirildiği için Avrupa dillerinde de limon kelimesi Arapçadan alınmıştır.

Ceza çekmek nedir?

Ceza çekmek deyiminin anlamı ve açıklaması Cezaevinde yatmak. ... Herhangi bir cezanın ya da üzücü durumun sıkıntısını taşımak.

Moral Türkçe kökenli mi?

Moral kelimesi Fransızca kökenlidir.

Normal olan nedir?

Normal kavramı “aşırılığı, eksikliği ve taşkınlığı olmama, ortalama durum, kurallara uygun, alışılagelen, olağan, uygun” olarak açıklanmaktadır. Anormal ise: “genel olana, alışılana ve kurallara aykırı olan, dengesi yerinde olmayan, davranışı bozuk olan, deli” olarak açıklanmaktadır.

Normal ne demek TDK?

a. 1. Aşırılığı, eksikliği ve taşkınlığı olmama, ortalama durum. Kurala uygun, alışılagelen, olağan, düzgülü, aşırılığı olmayan, uygun: “Atatürk'ün normal zamanlarda insana okşamak arzusu veren ipek gibi saçları birdenbire yelelenirdi.” -Y. K. ...

Normal hangi dil?

Fransızca sözcük Latince normalis "gönyeli, ölçüye uygun" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince norma "gönye" sözcüğünden +alis sonekiyle türetilmiştir.