Bir banka nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Bir banka nereye şikayet edilir?
  2. Şikayetçi olduğumu nasıl öğrenebilirim?
  3. BDDK kaç yılında faaliyete geçti?
  4. Birevim BDDK ya bağlı mı?
  5. Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur?
  6. BDDK nedir ne iş yapar?
  7. Karakola verilen şikayet kaç günde sonuçlanır?
  8. Şikayetçi olmak için nereye başvurulur?
  9. BDDK nedir ne işe yarar?
  10. SPK ve BDDK nedir?
  11. Eminevim BDDK ya başvurdu mu?
  12. Birevim devlet güvencesi var mi?
  13. Karakola yapılan şikayet kaç günde sonuçlanır?
  14. Savcılığa şikayet edilen kişiye ne olur?
  15. BDDK üyeleri hangi işleri yapabilir?
  16. BDDK nedir ne zaman kuruldu?
  17. Savcılığa şikayet ne kadar sürede sonuçlanır?
  18. Nasıl şikayetçi olunur?
  19. Tüketici kredileri 60 aya çıkacak mı?
  20. SPK BDDK birleşiyor mu?

Bir banka nereye şikayet edilir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na şikayet BDDK'ya, bankaların yaptığı işlemlerden dolayı beş farklı yolda şikayette bulunmak mümkündür. Bu beş tane şikayet yolu, bilgi edinme sistemi, elektronik şikayet sistemi, dilekçe, çağrı merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'dir.

Şikayetçi olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

BDDK kaç yılında faaliyete geçti?

BDDK
Kuruluş tarihi23 Haziran 1999)
AdresBüyükdere Cad. Şerbetçi İş Merkezi No:106 Esentepe / Şişli / İstanbul
Personel sayısı7 (Üst Kurul Üyesi) - 571 Diğer personel
Yıllık bütçe₺801.500.000 (2020)
6 satır daha

Birevim BDDK ya bağlı mı?

İSTANBUL (AA) - Birevim, intibak planının bugün itibarıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onaylandığını bildirdi.

Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Şikayetten vazgeçme, sanık tarafından kabul edilirse ceza davası hakkında 'düşme kararı' verilir. ... Bu durumda, müşteki şikayetten vazgeçse bile, ceza davası hakkında düşme kararı verilemez. Yargılamaya devam edilir, dava sonunda sanık hakkında şartları oluşmuşsa beraat kararı verilir.

BDDK nedir ne iş yapar?

BDDK, bankaların düzenleme, yönetim, kuruluş, tasfiye, devir, birleştirme gibi işlemlerini gerçekleştirmesine izin veren bir kurumdur. BDDK, mali piyasalara ilişkin yapılan yeni düzenlemelerin ilgili taraflar ile görüşerek ederek hazırlanmasını sağlar.

Karakola verilen şikayet kaç günde sonuçlanır?

Maddesi derki, Suçların soruşturma ve kovuşturması sırasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından yazılı olarak istenilen bilgilere on gün içinde cevap verilmesi zorunludur.

Şikayetçi olmak için nereye başvurulur?

Savcılığa şikayet suçun işlendiği yerdeki adliyede bulunan müracaat savcılığına yapılır. Mağdur veya suçtan zarar gören kişinin hazırladığı savcılığa şikayet dilekçesinin müracaat savcılığına verilmesiyle şikayet, bir hazırlık numarası alır.

BDDK nedir ne işe yarar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 31 Ağustos 2000 tarihinde kurulan özerk bir kamu kurumudur. Türkiye'de faaliyet gösteren 200'ün üzerinde finans kurumunun faaliyetlerini denetlemek ve düzenlemekle yükümlüdür. ... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kurumun karar organıdır.

SPK ve BDDK nedir?

BDDK; Finansal Sektör Komisyonu'nun bir üyesidir. Bu komisyonda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Rekabet Kurumu da bulunur.

Eminevim BDDK ya başvurdu mu?

Diğer yandan BDDK'ya başvuran ve intibak süreci devam eden 6 adet şirketin (Eminevim, Fuzul Gayrimenkul, Sinpaş, İmece Yatırım, Katılımevim ve Mesken Finans, Birevim ve Çözüm Tasarruf) intibak süreci devam etmekte dolayısıyla bu şirketlerin faaliyetleri de devam etmektedir.

Birevim devlet güvencesi var mi?

Birevim güvenilir mi sorusunun en iyi cevabı devlet nezdinde yasalaşan tasarruf finansman kanunudur. ... Ayrıca BDDK'nın belirlediği ve tasarruf sahibi ile Birevim arasında yapılan sözleşme içeriğinde, tasarruf sahibinin tüm hakları belirtiliyor ve tasarruf sahibinin tüm hakları güvence altına alınmış olunuyor.

Karakola yapılan şikayet kaç günde sonuçlanır?

Maddesi derki, Suçların soruşturma ve kovuşturması sırasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından yazılı olarak istenilen bilgilere on gün içinde cevap verilmesi zorunludur.

Savcılığa şikayet edilen kişiye ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

BDDK üyeleri hangi işleri yapabilir?

BDDK'nın Görev, Yetki ve Sorumlulukları BDDK; bankalar, finansal holding şirketleri ile banka dışı bazı kuruluşların faaliyetlerini, yönetim ve teşkilat yapısını, birleşme, bölünme, hisse değişimi ve tasfiyelerini düzenler, uygular. Bu faaliyetlerin uygulanmasını izler ve denetler.

BDDK nedir ne zaman kuruldu?

23 Haziran 1999 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu/Kuruluş

Savcılığa şikayet ne kadar sürede sonuçlanır?

Mağdurların yaptığı savcılığa suç duyurusu sonuçları, savcılığın iş durumuna göre değişik sürelerde gerçekleşebilmektedir. Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir.

Nasıl şikayetçi olunur?

Eğer Şikayetçi Olmak İsterseniz: Hangi makama başvuruyorsanız, dilekçe o makama hitaben yazılmalıdır. Eylemden zarar gören şikâyetçinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır. •Biliniyorsa eylemi gerçekleştiren şüphelinin adı, soyadı ve adresi belirtilmelidir.

Tüketici kredileri 60 aya çıkacak mı?

Kredi vadelerinde ise değişiklik beklenmiyor. BDDK 2019'da tüketici kredilerindeki genel vade sınırını 60 aya çıkartmıştı. 2020'nin sonunda ise tüketici kredilerindeki vade sınırı 36 aya indirilmişti. BDDK'nın yeni bir vade sınırlanmasına gitmeyeceği öğrenildi.

SPK BDDK birleşiyor mu?

BDDK, sadece bankacılık perspektifinden düzenleme ve denetleme çalışmalarını yaparken, SPK da halka açık şirketlerimiz ve sermaye piyasaları açısından düzenleme ve denetleme görevlerini yapmaya devam edecek. Böyle bir birleşme gündemimizde kesinlikle yok.