Ada parsel numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Ada parsel numarası nedir?
  2. Tarla yerini nasıl bulurum?
  3. Parsel haritası nasıl bulurum?
  4. Ada parsel nasıl bakılır?
  5. Arsanın yerini uydudan nasil bulunur?

Ada parsel numarası nedir?

Parsel anlam olarak bir toprak parçasını ifade eder. Ancak gayrimenkul sektöründe ayrılmış ve sınırlanmış arazi parçasına parsel denilir. İmar Kanununun 18. maddesi gereğince bu toprak parçasının sahibi bir kişi olabileceği gibi birden fazla kişi de olabilir.

Tarla yerini nasıl bulurum?

Peki, siz de "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. nternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.

Parsel haritası nasıl bulurum?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Parsel sorgulama uygulaması (https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/) ile il, ilçe, mahalle, ada ve parsel no seçilerek sorgulama yapılır.

Ada parsel nasıl bakılır?

Parsel Sorgulama Uygulaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tapu parsel sorgulama uygulamasına tıklayarak, sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz. Ada parsel sorgu ekranı alanındaki sol kısımda yer alan “lokasyon” bilgilerini girerek sorgu yapabilirsiniz.

Arsanın yerini uydudan nasil bulunur?

www. tkgm.gov.tr adresinden “parsel sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü ekrana yansıyor.