SMS ile HES kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SMS ile HES kodu nasıl alınır?
  2. Telefonla HES kodu nasıl alınır?
  3. HES kodu en kolay nasıl alınır?
  4. HES kodu nasil alinir resimli?
  5. HES kodu nasıl alınır Süresiz?
  6. Kısa mesajla nasıl alınıyor?
  7. Başkasına HES kodu nasıl alınır?
  8. HES kodu süresiz nasil alinir?
  9. HES kodu nerelerden alınır?
  10. HES nasıl alınır?
  11. Yeni kimlikle HES kodu nasıl alınır?
  12. HES kodu süresi dolmadan tekrar alınır mı?
  13. HES kodu maksimum kaç gün?
  14. Telefonu olmayanlar nasıl hes kodu alacak?
  15. Süresiz HES kodu nasıl alınır?
  16. Anneme HES kodu nasıl alırım?
  17. Yaşlı anneme HES kodu nasıl alırım?
  18. Süresiz HES kodu ne kadar geçerli?
  19. Hiç kodu nerelerden alınır?
  20. HES kodu nasıl alınır örnek?

SMS ile HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

Telefonla HES kodu nasıl alınır?

Tuşlu telefon kullananlar telefonlarından mesajlaşma bölümüne girerek HES yazıp aralarında boşluk bırakacak şekilde T.C kimlik numarasını, Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinde bulunan seri numarasının son 4 hanesini ve kod paylaşım süresini yazıp 2023'e kısa mesaj (SMS) yollayarak kodu edinebilir.

HES kodu en kolay nasıl alınır?

HES Kodu Nasıl Alınır?
  1. 1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. ...
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
  3. Örnek; HES 12345678901 1234 17. ...
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

HES kodu nasil alinir resimli?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; TC Kimlik Numarası, TC Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS gönderebilir ve HES Kodu alabilirsiniz.

HES kodu nasıl alınır Süresiz?

Süresiz kod almak içinse; SMS'le HES boşluk T.C. Kimlik No, boşluk, Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.

Kısa mesajla nasıl alınıyor?

Bir görüşmeyi açtıktan sonra, istediğiniz zaman yeni bir kişiye gönderebilirsiniz.
  1. Mesajlar uygulamasını açın.
  2. Bir sohbet açın.
  3. Bir mesaja dokunup basılı tutun.
  4. Diğer > Yönlendir'e dokunun.
  5. Kişinizi seçin.
  6. Gönder'e. dokunun.

Başkasına HES kodu nasıl alınır?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodu süresiz nasil alinir?

Süresiz kod almak içinse; SMS'le HES boşluk T.C. Kimlik No, boşluk, Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.

HES kodu nerelerden alınır?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

HES nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.

Yeni kimlikle HES kodu nasıl alınır?

HES Kodu Nasıl Alınır? USTUS HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasinin Son 4 Hanesi ve Kod Geçerlilik Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e kısa mesaj (SMS) olarak gönderilir.

HES kodu süresi dolmadan tekrar alınır mı?

Hayat Eve Sığar projesi kapsamında sunulan HES kodları yurt içi seyahat için artık bir zorunluluk. ... Seyahat ederken, sınava girerken ve kamu binalarına girişte istenen HES kodu Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, SMS ve e-Devlet sisteminden alınabiliyor. HES kodu kaybedilse bile yeniden alınabilmekte.

HES kodu maksimum kaç gün?

Telefonunuzun mesaj kısmına HES yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, kimliğinizin seri numarasının son 4 hanesini ve HES kodunu kullanmak istediğiniz süreyi (en fazla 45 gün) aralarında birer boşluk bırakarak yazıp 2023'e gönderiniz.

Telefonu olmayanlar nasıl hes kodu alacak?

İkinci bir yol olarak ise kısa mesaj devreye giriyor. Vatandaşlar, HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini gün sayısı olarak yazmaları ve 2023'e kısa mesaj atmaları halinde HES Kodları telefonlarına kısa mesaj olarak iletilecek.

Süresiz HES kodu nasıl alınır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresiz (gün sayısı olarak 365) yazılır ve 2023'e SMS atılarak alınabilinir.

Anneme HES kodu nasıl alırım?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

Yaşlı anneme HES kodu nasıl alırım?

Cep telefonu ile HES kodu alma Akıllı telefonun dışında her tür cep telefonundan tüm operatörler için HES kodu HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS atılır.

Süresiz HES kodu ne kadar geçerli?

3. E-Devlet üzerinden HES kodu almak için; - HES kodu geçerlilik süresi seçilir. Geçerlilik süresi süreli veya süresiz olarak seçilebilir. Süresiz HES kodu 18 ay 8 gün geçerlidir. - Yeni HES kodu sistem tarafından verilir.

Hiç kodu nerelerden alınır?

Sınav başvurularında, seyahat öncesinde ve pek çok alanda daha HES koduna ihtiyaç duyuluyor. Vatandaşlar gerekli durumlarda Hayat Eve Sığar Mobil Uygulamasından, e-Devlet'ten ve SMS ile HES kodu alabiliyor. HES kodu nasıl alınır? Sınav başvurusu yapacak adaylar HES kodunu SMS ya da e-Devlet ile alabilecek.

HES kodu nasıl alınır örnek?

kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.)