65 yaş üstü 30 gün kalma şartı kalktı mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü 30 gün kalma şartı kalktı mı?
  2. 65 yaş seyahat yasağı var mı?
  3. 65 yaş üstü şehir dışı yasağı kalktı mı?
  4. 65 yaş üstü ticari araç kullanabilir mi?
  5. 65 yaş üstü 1 aydan önce dönebilir mi?
  6. 65 yaş üstü 1 ay kalma zorunluluğu kalktı mı?
  7. Seyahat yasağı kaç yaşına kadar?
  8. Kaç yaşına kadar ağır vasıta kullanabilirim?
  9. Dijital ehliyet kaç yaşına kadar geçerli?
  10. 65 yaş üstü gittiği yerde 30 gün kalmak zorunda mı?
  11. 65 yaş üstü gittiği yerde 1 ay kalma zorunluluğu var mı?
  12. 30 gün kalma şartı kalktı mı?
  13. Özel araçla seyahat edilebilir mi?
  14. Şehirlerarası yolculuk serbest mi?
  15. Ağır vasıta şoför kaç yaşına kadar kullanılır?
  16. 66 yaş ticari araç kullanabilir mi?
  17. 65 yaş araç kullanabilir mi?

65 yaş üstü 30 gün kalma şartı kalktı mı?

Bakanlığın genelgesine göre, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek ...

65 yaş seyahat yasağı var mı?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.

65 yaş üstü şehir dışı yasağı kalktı mı?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan kademeli normalleşme adımları kapsamında yayınlanan genelgede 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşları ilgilendiren maddeler de yer aldı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı bu genelge ile kaldırıldı ancak toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklandı.

65 yaş üstü ticari araç kullanabilir mi?

Hürriyet'in haberine göre, ticari takside çalışmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek. 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak.

65 yaş üstü 1 aydan önce dönebilir mi?

65 yaş üstü kişiler memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumları aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin alabilecek.

65 yaş üstü 1 ay kalma zorunluluğu kalktı mı?

Bir yılı aşkın süredir şehirlerarası seyahatleri için Seyahat İzin Belgesi alarak yolculuk eden 65 yaş üstü vatandaşların artık bu belgeyi alarak yolculuk yapmalarına gerek yok.

Seyahat yasağı kaç yaşına kadar?

Buna göre hafta içi akşam 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokak kısıtlaması uygulanacak. Hafta sonu ise kısıtlama devam edecek. Yasak, cuma akşamları 21.00'de başlayacak pazartesi sabah 05.00'te sona erecek. Bu süreçte 65 yaş üstü olup iki doz aşısını yaptıranlar ile 18 yaş altına sokak kısıtlaması yok.

Kaç yaşına kadar ağır vasıta kullanabilirim?

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, SRC belgesi (mesleki yeterlilik) olan sürücülerin 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabileceklerini açıkladı.

Dijital ehliyet kaç yaşına kadar geçerli?

Alt sınır 18 yaşını doldurmak, üst sınır sınır ise 66 yaşından gün almamaktır.

65 yaş üstü gittiği yerde 30 gün kalmak zorunda mı?

İçişleri Bakanlığının "65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi" Genelgesi'ne göre gittikleri yerde en az 30 gün kalma şartı ile seyahate izin verilecek. ... Seyahat İzin Belgesi almak isteyenlerin, herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da kaymakamlığa veya valiliğe gitmesine gerek olmayacak.

65 yaş üstü gittiği yerde 1 ay kalma zorunluluğu var mı?

Bu yeni düzenleme ile; 65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımız, turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda “Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi” almak şartıyla ve en az bir ay kalma şartı olmaksızın istedikleri yerleşim yerine gidebileceklerdir.

30 gün kalma şartı kalktı mı?

Genelgeye göre, 22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ...

Özel araçla seyahat edilebilir mi?

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesinin ibraz edilmesi kaydıyla izin verilecektir.

Şehirlerarası yolculuk serbest mi?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecektir.

Ağır vasıta şoför kaç yaşına kadar kullanılır?

Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin yaşı 2004''da ise 65 olarak değiştirildi. Bu araçları kullananlar 66 yaşından gün aldıktan sonra işi yapmaya devam ederse ceza kesiliyor.

66 yaş ticari araç kullanabilir mi?

Hürriyet'in haberine göre, ticari takside çalışmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek. 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.

65 yaş araç kullanabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.