Antep usulü mercimek pilavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Antep usulü mercimek pilavı nasıl yapılır?
  2. Mercimek pilavı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  3. Pirinçli mercimek pilavı nasıl yapılır?
  4. Kırmızı mercimek pilavı nasıl yapılır?
  5. Yeşil mercimekli pilav nasıl yapılır?
  6. Yeşil mercimekli salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?
  7. Muceddere pilavı nasıl yapılır?
  8. Kıbrıs pilavı nasıl yapılır?
  9. Mercimek pilavı hangi yöreye ait?
  10. Haşlanmış yeşil mercimek nasıl yapılır?
  11. 1 kaşık mercimekli bulgur pilavı kaç kalori?
  12. Sade yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?
  13. Iç pilav nasıl yapılır?
  14. Yeşil mercimekli bulgur pilavı hangi yöreye ait?
  15. Müceddere pilavı nerenin?
  16. Haşlanmış yeşil mercimek buzlukta saklanır mı?
  17. Haşlanmış mercimek nasıl yapılır?
  18. 1 kaşık bulgur pilavı kaç kalori?
  19. 1 yemek kaşığı bulgur kaç gram?

Antep usulü mercimek pilavı nasıl yapılır?

Antep Usulü Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle mercimek yıkanır ve tencereye alınıp üzerine su konur. ...
  2. Mercimekler pişmeye yakın içine salça eklenip 1-2 taşım kaynatılır.
  3. Mercimekler yumuşamaya yakın İçine bulguru atılır tuzu ve karabiberi atıldıktan sonra göz kararı suyu konulur.
Daha fazla öğe...

Mercimek pilavı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Mercimekleri yıkayıp yaklaşık 3 su bardağı su ile orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirelim ,mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme süresince pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır ,tam yumuşamadan henüz tane tane olan mercimeğin siyah suyunu dökelim, salça ve suyu ekleyip ...

Pirinçli mercimek pilavı nasıl yapılır?

Ilık ve tuzlu suda pirinçleri yarım saat bekletelim. Tencereye yağları alıp eritelim. Pirincin suyunu süzüp yağda kavurup sonra sıcak tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Haşladığımız mercimeklerimizi ilave edip karıştıralım. 10-15 dk dinlendikten sonra servis yapalım.

Kırmızı mercimek pilavı nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeği yıkayın, üzerine geçecek kadar su (yaklaşık 2,5-3 su bardağı) döküp ocağa koyun. Kaynayınca ateşi kısıp 10-15 dakika haşlayın. Tereyağı ve sıvıyağı kızdırın, bulguru koyup 1-2 dakika kavurun. Dört su bardağı sıcak et suyu (mercimeğin haşlama suyu dahil) tuz ve mercimeği ilave edip karıştırın.

Yeşil mercimekli pilav nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin.

Yeşil mercimekli salçalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Salçalı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce mercimeği haşlayalım.
  2. Sonra bulguru sıvı yağ ile kavuralım.
  3. İçine bir tavuk bulyon ve bir tatlı kaşığı salça koyup içine haşlanmış mercimeği ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
Daha fazla öğe...

Muceddere pilavı nasıl yapılır?

Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. 1 çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 2 bardak su, tuz ve karabiber ekleyip kaynattıktan sonra bulguru ilave edin. 4-5 dakika kadar pişirip haşlanıp süzülmüş mercimeği ekleyin.

Kıbrıs pilavı nasıl yapılır?

Sıvı yağ ve tereyağ eritilir. 2 orta boy küp küp doğrandıktan sonra kavrulur. İçine, karabiber, tuz ve bir kesme şeker eklenir. Soğanların kokusu çıkınca, mercimek ve pirinç eklenir. 5 dk kadar kavrulduktan sonra, 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Mercimek pilavı hangi yöreye ait?

Mercimekli bulgur pilavı ( Tokat Yöresi)

Haşlanmış yeşil mercimek nasıl yapılır?

İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.

1 kaşık mercimekli bulgur pilavı kaç kalori?

Mercimekli Bulgur Pilavı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 174 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 140 gramlık miktarında Mercimekli Bulgur Pilavı 244 kalori bulunmaktadır. Mercimekli Bulgur Pilavı, B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir ve lif açısından zengindir.

Sade yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?

Yeşil mercimekleri haşlayın ve suyunu süzdükten sonra kenara alın. Bulguru tereyağda kavurun, üzerine su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin. Pilav suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatıp, demlenmeye bırakın.

Iç pilav nasıl yapılır?

Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. Karabiber, tarçın ve yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Kaynar su, tuz ve tereyağını katıp önce harlı sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı hangi yöreye ait?

Mercimekli Bulgur Pilavı - Van.

Müceddere pilavı nerenin?

Mücendra pilavı nerenin? Mücendra pilavı Kıbrıs'a özgü olan bizim yaptığımız pilavdır.

Haşlanmış yeşil mercimek buzlukta saklanır mı?

Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

Haşlanmış mercimek nasıl yapılır?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

1 kaşık bulgur pilavı kaç kalori?

Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori. Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.

1 yemek kaşığı bulgur kaç gram?

35 gramlık tepeleme bir çorba kaşığı bulgurda ise 29 kalori bulunur. Sade halde tüketilen veya yemeklere eklenen haşlanmış bulgurun 285 gramlık büyük bir porsiyonunda 273 kalori olduğunu hatırlatalım.