Kulak zarı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Kulak zarı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  2. Kulak ameliyati ne kadar sürer?
  3. Kulak zarı delik olanlar ne yapmalı?
  4. Kulak zarına tüp nasıl takılır?

Kulak zarı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Öksürmekten, ıkınmaktan kaçınılmalıdır. En az 1 ay boyunca ağır fiziksel aktivite ve spordan ve en az 6 ay süresince su sporlarından uzak durulmalıdır. Ameliyattan sonraki 15 gün boyunca ağır kaldırılmamalıdır. Operasyondan sonra en az 2 ay boyunca kulağa su kaçırılmamalıdır.

Kulak ameliyati ne kadar sürer?

İşlem sırasında kesinin büyüklüğüne göre kanama riski oluşabileceğinden ameliyat süresi 3-4 saatti. Kulak zarı tamiri için kulak arkasından doku parçaları alınır ve alınan bu alanda geniş yara boşlukları meydana gelir.

Kulak zarı delik olanlar ne yapmalı?

Kulak zarındaki delik küçükse ve travmaya bağlı gelişmişse delik üzerine ince kağıt veya silikon yerleştirilerek delik onarılabilir. Bu yöntemlerle kapanmayan veya büyük kulak zarı deliklerinde ameliyat gerekir. Kulak zarının onarılmasında temel prensip, kulak zarının bir doku yaması ile kapatılmasıdır.

Kulak zarına tüp nasıl takılır?

Mikroskop ile çalışılarak dış kulak yolundan girilir ve kulak zarı çizilir. Bu işleme parasentez adı verilir. Kulak zarındaki çizilen yerden orta kulaktaki sıvı dışarı çekilir. Özel aletlerle tüp zardaki çizilen yere, bir ucu dış kulakta diğer ucu orta kulakta olacak şekilde yerleştirilir.