Buz taşı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Buz taşı ne işe yarar?
  2. Viski taşı yıkanır mı?
  3. En iyi viski markasi nedir?
  4. Viski buzlukta saklanır mi?

Buz taşı ne işe yarar?

Daha önce de belirttiğim gibi, viski taşı 21,6 derece bulunan yani oda sıcaklığındaki bir viskiyi yaklaşık 4 derece kadar soğutabiliyor. Buz ise aynı viskinin ısısını 13-14 derece seviyelerine kadar düşürebiliyor. Bu rakam koyduğunuz buz miktarına ve buzların büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir.

Viski taşı yıkanır mı?

Ancak Bourbon ya da Tennessee viskileri soğuduklarında mısır notalarını daha baskın bir şekilde ortaya çıkardıkları için, içim açısından daha büyük bir keyif sunmaktadırlar. Viski taşlarınızı her kullanım sonrasında yıkamanız önemlidir. Çünkü kullandığınız içeceğin notaları ya da tadı taşlarda kalabilmektedir.

En iyi viski markasi nedir?

En çok satan İskoç viskisi: Johnnie Walker – (156,6) En çok satan Single Malt: Glenfiddich (10,9) En çok satan Amerikan viskisi: Jack Daniel's (112,5) En çok satan İrlanda viskisi: Jameson (56,2)

Viski buzlukta saklanır mi?

Viski buzluğa asla girmez, lezzetlerini kasar. Buzdolabında da beklemez zira yıllar içinde oluşan incelikli lezzetleri soğuğun etkisiyle gizlenir. Ayrıca bulanık bir görüntü de oluşur. Viskiyi soğuk içmenin çaresi, içine buz atmaktır.