Kırmızı örümcek için hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kırmızı örümcek için hangi ilaç kullanılır?
  2. Küçük kırmızı örümcek insana zarar verir mi?
  3. Küçük kırmızı örümcekler nedir?
  4. Kırmızı örümcek hastalığı nasıl olur?

Kırmızı örümcek için hangi ilaç kullanılır?

Yeni nesil bir akarisit olan Panula 20 SC (Cyflumetofen 200 g/L) Kırmızı Örümcek mücadelesinde etkin bir çözüm sunar. Panula 20 SC, kırmızı örümceklerin yumurta, larva, nimf ve ergin olmak üzere 4 döneme etkilidir. Bu nedenle yumurta ya da ergin etkili başka bir akarisit ile karıştırılmasına gerek yoktur.

Küçük kırmızı örümcek insana zarar verir mi?

Minik kırmızı renkli akarlar yani kırmızı örümcekler bitki üzerindeki yapraklar ile beslenirler. Kırmızı örümcekler dünya üzerinde bir çok bitki üzerinde olması istenmeyen bitkilere zarar veren ve bu yüzden korkulan zararlı canlılardan biridir.

Küçük kırmızı örümcekler nedir?

Yumurta veya armut biçiminde olan kırmızı örümcekler, derilerinde farklı şekilde tüyler ve dikenler taşıyor. Larvası 3 çift, nimf ve erginleri 4 çift bacaklı olan kırmızı renkteki örümcekler, verdikleri zarar nedeniyle çiftçilerimizin korkulu rüyası oluyor. Larvalar, ergin olana kadar 3 kez gömlek değiştiriyor.

Kırmızı örümcek hastalığı nasıl olur?

Kırmızı örümcek, ağız içinde yer alan styletler ile bitkileri zedeliyor. Beslenilen yapraklar, önce beyaz, sonra sarı ve kahverengi lekeler bulunduruyor. Lekeler birleşerek yaprak tamamen kuru hale geliyor ve düşüyor. Yoğun kırmızı örümcek işgal olan ekinlerde, bitkilerin sürgün ve dalları ağ ile kaplı duruma geliyor.