Gökada örnekleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Gökada örnekleri nelerdir?
  2. Gökada neye denir?
  3. Kaç tane gökada vardır?
  4. Güneş sistemi mi daha büyük gökada mı?
  5. Gökada mı daha büyüktür takımyıldızı mı?

Gökada örnekleri nelerdir?

GÖKADA ÇEŞİTLERİ Örneğin içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisini buna örnek verebiliriz. Eliptik gökadalar ise genelde küre ya da elips şeklindedirler ve genel olarak yaşlı yıldızları barındırırlar. Şekilsiz Gökadalar, biçimleri bozuk olan yıldız topluluğudur ve karışık bir yapıları vardır.

Gökada neye denir?

Galaksi veya gök ada, kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar, yıldızlararası gaz, toz ve plazmanın meydana getirdiği yıldızlararası madde ve şimdilik pek anlaşılamamış karanlık maddeden oluşan sistemdir.

Kaç tane gökada vardır?

Fakat uzayın belirli bölgelerini gözlemleyerek evrende kaç tane gökada olduğu ile ilgili kaba bir tahmin yapılabiliyor. Hubble Uzay Teleskobu ile yapılan gözlemler, tüm evrendeki gökada sayısının iki yüz milyar civarında olduğunu gösteriyor.

Güneş sistemi mi daha büyük gökada mı?

Bir veya bir kaç yıldız ile birlikte etrafında dönen bir kaç gezegen, uydu ve meteorların oluşturduğu sistemlere yıldız sistemi deniyor. Samanyolu galaksisinde 100 milyara yakın bizimkine benzer yıldız sistemi olduğu düşünülüyor. ... Yani kısaca Güneş sistemi de galaksiden daha küçük bir alanı ifade ediyor.

Gökada mı daha büyüktür takımyıldızı mı?

Cevap: Cevabımız gökadadır. Çünkü gökada trilyonlarca yıldızın birleşmesinden oluşuyor. Takım yıldızlar ise sayılabilecek kadar yıldızın birleşmesinden oluşur.