4B hizmet dökümü ne demek?

İçindekiler:

  1. 4B hizmet dökümü ne demek?
  2. 4B Hizmet Dökümü nasıl alinir?
  3. Bağ-Kur prim ödemelerimi nasıl görebilirim?
  4. 4B Ödeme Nasıl Yapılır?
  5. Bağ-Kur e devletten nasıl sorgulanır?
  6. 4b ödeme Nasıl Yapılır?
  7. 4 B fazla ödeme nasıl geri alınır?
  8. Bağ-Kur nereden bakılır?
  9. Bağkur nasıl kontrol edilir?

4B hizmet dökümü ne demek?

4a, 4b, 4c hizmet dökümü, SGK'ya bağlı olan kişiler için 4a, 4b, 4c olacak şekilde sigorta ve prim bilgilerini barındıran evraktır. ... 4b hizmet dökümü ile kendisine isteğe bağlı sigorta yaptırarak prim ödemesi gerçekleştiren kişiler, prim ödeme sürelerini, tutarlarını ve emeklilik için gerekli gün sayısını görebilirler.

4B Hizmet Dökümü nasıl alinir?

4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir. 4B'li çalışanlar, e-Devlet üzerinden rahatlıkla tüm primlerini ve sigorta bilgilerini görebilecekler.

Bağ-Kur prim ödemelerimi nasıl görebilirim?

Bağkur borcununuzu iki biçimde sorgulayabilir ve ödeyebilirsiniz. Ziraat Bankası üzerinden borç sorgulama ve ödeme yapabilir ya da e devlet sistemi üzerinden borcunuzu görebilirsiniz. Ziraat Bankası'na ödeme yapmak için siteye giriş yapmanız gerekir. Sorgu türü kısmından 4B Sigortalı Ödemeleri sekmesini tıklamalısınız.

4B Ödeme Nasıl Yapılır?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Bağ-Kur e devletten nasıl sorgulanır?

4B BORÇ DURUMU SORGULAMA Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

4b ödeme Nasıl Yapılır?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

4 B fazla ödeme nasıl geri alınır?

Bunun için SGK İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Başvurudan sonra SGK kişinin beyanın doğru olup olmadığını kontrol eder ve talep doğru ise bir ay içerisinde fazla ödenen tutarı geri öder.

Bağ-Kur nereden bakılır?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur nasıl kontrol edilir?

BAĞKUR PRİM BORCU NASIL SORGULANIR E devlet sistemi üzerinden Bağ Kur yani 4B borç sorgulamasını yapabilmeniz için e devlet şifrenizin olması gereklidir. Eğer şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Şimdi, https://www.turkiye.gov.tr/4b-odeme-dokumu linkine tıklayın.