Il genel meclis üyeleri kimdir?

İçindekiler:

  1. Il genel meclis üyeleri kimdir?
  2. Il genel meclisi kimin başkanlığında toplanır?
  3. Meclis üye sayısı nasıl belirlenir?
  4. Il özel idare bütçesini kim onaylar?
  5. Iş genel meclisinin feshine kim karar verir?
  6. Belediye Meclis Üyeleri kaç yılda bir seçilir?
  7. Kimler belediye meclis üyesi olamaz?

Il genel meclis üyeleri kimdir?

İl Genel Meclisi Üyeleri
  • Burhanettin ÇOBAN. AK Parti.
  • Ferda ERTÜRK. AK Parti.
  • Nurettin BİRLİKTİR. AK Parti.
  • Mustafa YILMAZASLAN. AK Parti.
  • Ali KARKI. AK Parti.
  • Ahmet Zeki ERTÜRK. MHP.
  • Alper YAĞCI. İYİ Parti.

Il genel meclisi kimin başkanlığında toplanır?

Madde 5 — Meclis, mahalli idareler seçim sonuçlarının ilânını izleyen beşinci gün en yaşlı üyenin başkanlığında kendiliğinden toplanır. Başkan en genç iki üyeyi geçici katip olarak davet eder. Başkanlıkça yoklama yapılarak salt çoğunluğun mevcut olduğu tespit edildikten sonra meclis, meclis başkanını seçer.

Meclis üye sayısı nasıl belirlenir?

Seçilecek üye sayısı ilçe seçim kurulu başkanınca belirlenir. Oyların tasnifi sonucunda en çok oy alanlardan başlanarak nüfusu 1 000'e kadar olan köylerde ilk dört üye, nüfusu 1 001 'den 2 000'e kadar olan köylerde ilk beş üye ve nüfusu 2 000'den fazla olan köylerde ilk altı üye asıl, geri kalanlar ise yedek üye olur.

Il özel idare bütçesini kim onaylar?

İl Özel İdarelerinin Mali Yapısı İl özel idaresi bütçesi Vali tarafından hazırlanır, il encümeninin görüşü üzerine il genel meclisi tarafından aynen veya değiştirilerek kabul edilir. İl özel idaresi bütçesiyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

Iş genel meclisinin feshine kim karar verir?

İçişleri Bakanlığının bildirisi üzerine Danıştayın kararı ile feshedilir. İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü takdirde meclisin feshine dair bildiri ile birlikte karar verilinceye kadar meclis toplantılarının ertelenmesini de ister. Danıştay, toplantıların ertelenmesi hususunu en geç bir ay içinde karara bağlar.

Belediye Meclis Üyeleri kaç yılda bir seçilir?

Başkan tarafından meclisin en genç iki üyesi geçici kâtip olarak davet olunur. Başkanlıkça yoklama yapılarak salt çoğunluğun mevcut olduğu tespit edildikten sonra meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri ile iki katip üyeyi ve iki yedek katip üyeyi gizli oyla seçer. Bu kişiler iki yıllığına seçilir.

Kimler belediye meclis üyesi olamaz?

Kanunun 27 nci maddesinde, belediye başkanı ve meclis üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamayacakları; 28 inci maddesinde, belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona Page 2 T.C. DANıŞTAY BiRiNCi ...