Açık Oturum sonunda bir sonuca varılır mı?

İçindekiler:

  1. Açık Oturum sonunda bir sonuca varılır mı?
  2. Açık oturum programı nedir?
  3. Açık oturum panel nedir?
  4. Hazırlıksız konuşma çeşitleri nelerdir?
  5. Hazırlıklı konuşmaya nasıl başlanır?
  6. Açış konuşması nedir?

Açık Oturum sonunda bir sonuca varılır mı?

Geniş kitleleri ilgilendiren bir konunun, konuyla ilgili uzmanlar tarafından bir başkan yönetiminde ve dinleyiciler önünde tartışıldığı konuşmalara denir. Açık oturumda bir sonuca varma amacı yoktur. ...

Açık oturum programı nedir?

Açık oturum, bir sözlü anlatım türüdür. Toplumun her kesimini ilgilendirdiği gibi, belli bir konuda da düzenlenebilir. Uzman kişiler bir başkan yönetiminde topluluk karşısında tartışır. Açık oturumlar kalabalık izleyici kitleleri karşısında yapılabileceği gibi radyo veya televizyon ile yayımlanabilir.

Açık oturum panel nedir?

b. Açık Oturum. Geniş halk kitlelerini ilgilendiren bir konunun, bir başkan yönetiminde dinleyiciler önünde konuyla ilgili farklı düşüncelere sahip uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara açık oturum denir. ... – Açık oturum ile panel özellikleri yönüyle birbirlerine çok benzerler.

Hazırlıksız konuşma çeşitleri nelerdir?

Hazırlıksız günlük konuşmaları “sohbet” (söyleşi), “kutlamalar”, “telefon konuşması”, “tanışma- tanıştırma” ve “özür dileme” şeklinde tasnif edebiliriz.

Hazırlıklı konuşmaya nasıl başlanır?

Hazırlıklı bir konuşma aşağıda belirtilen aşamalarla gerçekleştirilir:

  1. Hazırlık. • Konuyu, amacı ve hedef kitleyi belirleme. • Konuşma konusuyla ilgili gözlem, inceleme veya araştırma yapma.
  2. Planlama. • Konuşmanın temel bölümlerini belirleme. ...
  3. Sunum. • Mekânı, hedef kitleyi, konuyu ve amacı dikkate alarak konuşma.

Açış konuşması nedir?

Çeşitli toplantıların açılışında yapılan konuşmalardır. Açış konuşmasında yapılan toplantının yapılış sebebi, amacı, hedefi, konusu, çerçevesi ve süresi belirtilir. ... Kısacası açış konuşması, yapılan toplantıyı dinleyicilere takdim eden, ön bilgi veren konuşmadır.