Kesirlerde toplama işlemi yapılırken neden payda eşitlenir?

İçindekiler:

  1. Kesirlerde toplama işlemi yapılırken neden payda eşitlenir?
  2. Rasyonel sayılarda toplama çıkarma nasıl yapılır?
  3. Kesirlerle işlemler nedir?
  4. Kesirlerde toplama işlemi nasıl yapılır?
  5. Bir doğal sayı ile bir kesir nasıl toplanır?

Kesirlerde toplama işlemi yapılırken neden payda eşitlenir?

Kesirlerde ve rasyonel sayılarda toplama ve çıkarma işlemleri yapılırken paydalar eşitlenir . Peki neden ? Yukarıda 1/2 ile 1/3 ü modelleyerek topladım , sorun taralı kısmın kaçta kaç olduğunu ifade etmede , çünkü kesir tanımı gereği eş parçalara ayrılması gerekir .

Rasyonel sayılarda toplama çıkarma nasıl yapılır?

Rasyonel sayılarla toplama işlemi yapılabilmesi için işlemdeki rasyonel sayıların paydaları eşit olmalıdır. Aynı işaretli rasyonel sayılar toplanırken paydalar eşit değilse önce paydalar eşitlenir. Daha sonra payların mutlak değerleri toplanıp toplamın payı olarak, ortak payda ise toplamın paydası olarak yazılır.

Kesirlerle işlemler nedir?

- 5.sınıf Kesirlerle İşlemler Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin paydasının katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır. Gerçek hayat durumlarında bu işlemler yorumlanır. ... Bir doğal sayı ile bir kesrin toplama işlemi ile bir doğal sayıdan bir kesri çıkarma işlemleri de ele alınır.

Kesirlerde toplama işlemi nasıl yapılır?

Bir Doğal Sayı ile Kesri Toplama ve Çıkarma Kesirler aynı zamanda bir doğal sayı ile beraber toplanabilir. Böyle durumlarda kesri aynı şekilde yazdıktan sonra doğal sayının altına bir kesir yazılır. O da 1 sayısı olur. Daha sonra yine paydalar karşılıklı birbiri ile çarpılır ve ortak katları bulunur.

Bir doğal sayı ile bir kesir nasıl toplanır?

Matematik - Canlandırma Her doğal sayı paydası 1 olan bir kesir olduğuna göre, bir doğal sayı ile bir kesri toplarken doğal sayının paydası 1 alınır ve paydalar eşitlenerek toplama işlemi yapılır.