Süseptibilite ne demek?

İçindekiler:

  1. Süseptibilite ne demek?
  2. Manyetik geçirgenliğin birimi nedir?
  3. Manyetik Süseptibilite nedir?
  4. Manyetik duyarlılık nedir?
  5. Elektrikte duyarlılık nedir?
  6. Doğruluk derecesi nedir?
  7. Ölçme Tekniği Duyarlılık nedir?
  8. Sensitivite ne demek tıp?
  9. Pozitif ve negatif prediktif değer nedir?
  10. Spesifite nedir tıp?
  11. Spesifite kuramı nedir?
  12. Özgüllük nedir TDK?
  13. Özgüllük oranı nasıl hesaplanır?
  14. Negatif değerler ne demek?
  15. Prediktif nedir ne demek?
  16. Prognostik ne demek tıp?
  17. Özgül ne demek TDK?

Süseptibilite ne demek?

Duyarlılık veya sensitivite biyoistatistikte kullanılan bir terim; bir testin, hastalar içinden gerçek hastaları ayırma yeteneğini gösterir. Bir testin duyarlılığın %100 olması, o testin tüm hastaları doğru olarak tanımlayabildiğini gösterir.

Manyetik geçirgenliğin birimi nedir?

SI biriminde, geçirgenlik her metre için henries (H/m or H·m−1) veya her amperin karesi için Newtons (N·A−2) olarak ölçülür. Geçirgenlik sabiti (µ0) manyetik sabit ya da boş alanın geçirgenliği olarak da bilinir ve klasik vacum içinde manyetik alan oluştuğunda karşılaşılan direnç miktarının ölçüsüdür.

Manyetik Süseptibilite nedir?

Manyetik duyarlılık (Suseptibilite) (k) : Cisimlerin mıknatıslanmaya karşı gösterdiği duyarlılıktır. Formül olarak, bir cisimde oluşan manyetizasyon şiddetinin, cismi etkileyen manyetik alan şiddetine oranıdır.

Manyetik duyarlılık nedir?

Elektromanyetizmada, manyetik duyarlılık (Latince: susceptibilis "alıcı"; belirtilen χ), bir malzemenin manyetik özelliklerinin bir ölçüsüdür. ... Mıknatıslanma M ve manyetik alan H, orantısal bir ilişkide M = χ H'dir ve bu orantı sabiti χ manyetik duyarlılık olarak adlandırılır.

Elektrikte duyarlılık nedir?

(İng: Sensitivity) Ölçü aletinde ölçülen büyüklüğün çok küçük değişimlerinin skala veya göstergede ifade edilebilmesidir.

Doğruluk derecesi nedir?

Doğruluk Derecesi: Ölçme hatasının az veya çok olması, ölçü aletinin doğruluk derecesini gösterir. ... 0,1 ve 0,2 sınıfına dahil olan ölçü aletlerinin hata yüzdesi az olup yaptıkları ölçümlerin doğruluğu yüksektir.

Ölçme Tekniği Duyarlılık nedir?

2-Hassasiyet (Duyarlılık) Ölçü aletinde ölçülen büyüklüğün çok küçük değişimlerini skala veya göstergede gösterebilmesidir. Diğer bir deyişle en küçük değerleri algılayabilme özelliğidir. Skala taksimatları aynı olan aletlerin hassasiyetleri aynıdır. Duyarlılığı küçük olan aletler daha hassas ölçümler yapar.

Sensitivite ne demek tıp?

Sensitivite (duyarlılık) yeni testin (tanı testi) gerçekte hasta olanların içinden ne kadarını saptayabildiğidir (teşhis koyabildiğidir). Spesifite (özgüllük) ise yeni testin gerçekte sağlam olanların ne kadarını saptayabildiğidir (hastalığın ekarte edilmesi).

Pozitif ve negatif prediktif değer nedir?

3- Pozitif Prediktif (öngörü) Değer: Testin pozitif değerinin o toplumda gerçekten hasta olma olasılığıdır. Tabloda Gerçek Pozitifliğin pozitif test toplamına oranıdır. Yani 1. satırın oranıdır. 4- Negatif Prediktif (öngörü) Değer: Testin negatif değerinin o toplumda gerçekten sağlam olma olasılığıdır.

Spesifite nedir tıp?

Özgüllük veya spesifite biyoistatistikte kullanılan bir terim; bir testin, sağlamlar içinden gerçek sağlamları ayırma yeteneğini gösterir. Bir hastalığın doğrulanması gereken durumlarda özgüllüğü yüksek olan test (yanlış pozitiflik oranı düşük) tercih edilir.

Spesifite kuramı nedir?

Spesifite Teorisi: Spesifik bir uyarının beyinde temsil edilen özel bir reseptörü vardır. Spesifik lokalizasyon ağrının niteliğini belirler. Böylece cilde uygulanan ağrılı uyarı ağrı duyusuna yol açar. Ağrının tipinin değerlendirilmesi beyinde gerçekleşir.

Özgüllük nedir TDK?

özgüllük, -ğü a. Özgül olma durumu. Bir etkileşimin ancak belli tür özdecikler arasında kuvvetli oluşu niteliği. Salt bir nesne ya da bir duruma özgü olma.

Özgüllük oranı nasıl hesaplanır?

Özgüllük (Spesifite) : Gerçekte sağlıklı olan bireyler içinde tarama testinin sağlıklı bireyleri bulabilme özelliği olarak tanımlanmaktadır. Özgüllük (Spesifite) = (GN / (YP+GN)) * 100 = % olarak ifade edilir.

Negatif değerler ne demek?

Testin negatif değerinin o toplumda gerçekten sağlam olma olasılığıdır. Yani tahlil sonucu negatif çıkan kişinin gerçek bir sağlam olma olasılığını verir. (Gerçek negatifler) / (Gerçek ve yanlış negatifler) formülü ile bulunur.

Prediktif nedir ne demek?

Prediktif test, kişinin özellikle yaşamının ileri aşamalarında belirli bir hastalığa sahip olup olmayacağı veya hastalığa yatkınlığı olup olmadığı hakkında bilgi sağlar.

Prognostik ne demek tıp?

Prognoz (Antik Yunanca: πρόγνωσις, modern Yunanca: πρόγνωση - önceden bilme, öngörü), bir hastalığın seyri hakkında tahmini ve iyileşme şansı olup olmadığı anlamında kullanılan tıbbi bir terimdir. Günümüz tıbbında doktorlar bir hastanın tedaviye nasıl cevap vereceğinin yöntemlerini araştırmaktadır.

Özgül ne demek TDK?

İşte spesifik TDK (Türk Dil Kurumu) anlamı... Spesifik sözcüğü; özellikli, sadece bir çeşide, bireye, olaya has olan ve o çeşidin kendine has yanlarını oluşturan veya özel, özgül, ayrıt edici manalarını taşımaktadır. Bir sıfattır.